Tags relacionats...

premisinternetwebs

S'anuncien els guanyadors dels Webby Awards 2008, els Oscars d'Internet

font: La Malla

publicat: 08-05-2008

Finalment aquesta setmana es van donar a conèixer els noms dels guanyadors dels prestigiosos premis Webby Awards 2008, uns guardons considerats "els Oscars d'Internet". Un jurat composat per celebritats de la xarxa, el món de la cultura i la comunicació, i alhora també els propis internautes han escollit les millors pàgines web en fins a 70 categories. D'entre els tots els guanyadors destaquen l'edició online del diari New York Times, amb fins a vuit premis per categories com notícies, continguts per a mòbil i animacions; el lloc satíric The Onion, amb set premis; els sites d'Apple, de la BBC i de la revista National Geographic; així com també, el bloc de confessions PostSecret, que s'ha emportat quatre de les distincions.

The Webby Awards A banda de llocs web també es premien les personalitats que han destacat a Internet al llarg de l'any. En aquest sentit la campanya presidencial dels Estats Units ha estat una de les principals protagonistes. D'aquesta manera, el corrosiu humorista nord-americà Stephen Colbert ha estat guardonat amb el Webby a la Persona de l'Any "per la forma innovadora amb què ha utilitzat Internet", per satiritzar al voltant de la cursa per la presidència al seu país a través de xarxes socials com Facebook. Per una altra banda, el músic Will.I.Am, del grup Black Eyed Peas, també ha estat distingit amb el premi al millor vídeo musical pel seu muntatge en suport al candidat demòcrata Barack Obama, un exemple més de propagació viral a la xarxa amb gairebé 20 milions de vistes. El publicista i cineasta Michel Gondry ha rebut el premi en la categoria audiovisual del certàmen.

Malgrat que la llista de guanyadors ja es pot consultar des de la pròpia web dels Webby Awards, la cerimònia d'entrega oficial no tindrà lloc fins al proper mes de juny en una gal·la a Nova York. Val a dir a més, que els premis es divideixen en quatre grans àmbits que són: pàgines web, públicitat online, creació audiovisual i continguts per a mòbil. En cadascuna d'elles hi ha dos guanyadores, l'escollida pel jurat i la tria dels internautes que han votat des de la pàgina web de l'organitzadora dels premis.

No hi podien faltar tampoc les categories dedicades a les xarxes socials i a les seves principals aplicacions Web 2.0. Dintre d'aquest àmbit destaquen el lloc web d'allotjament de fotografies FlickR i també Facebook. També ha resultat premiada una aplicació força desconeguda per aquí, però que mereix atenció, es tracta de l'explorador continguts socials Flock.

Com sempre des de la seva fundació l'any 1996 aquesta premis organitzats per l'Acadèmia Internacional de les Arts i les Ciències Digitals han tingut un clar sabor anglosaxó, cosa que es nota clarament en una llista de guanyadors dominada totalment per pàgines d'Estats Units o el Regne Unit. Malgrat això, tal com es va poder comprovar en l'edició de l'any passat sempre hi ha una petita escletxa per a les webs d'altres països, com quan l'emissora catalana de nou format iCatFM va estar nominada.