Tarragona celebrarà el dia mundial d'Internet amb una àmplia programació d'activitats

font: Redacció Tinet

publicat: 14-05-2008

El Dia d'Internet és una celebració que es commemora el 17 de maig coincidint amb el nomenament, fet per l'ONU l'any 2005, d'aquest dia com a Dia Mundial de la Societat de la Informació. L'Ajuntament de Tarragona, a través del servei de la Xarxa de Telecentres de la ciutat, ha organitzat per aquest dia múltiples activitats en diversos punts, situant a la plaça de la Font una gran carpa on, durant tota la jornada, s'acollirà la majoria d'actes. La xarxa ciutadana Tinet hi col.laborarà activament amb la cessió d'ordinadors i les sessions de formació.

Begoña Floria, la tinent d'alcalde de Societat de la Informació Els principals actes programats a la ciutat i que es podran realitzar a la carpa instal·lada a la plaça de la Font són els següents:

 • Enciclopèdia en xarxa: Què és Wikipèdia? Com funciona? Com registrar-me i posar coses a la enciclopèdia.
 • Com fer un bloc: Què són? Per què serveixen? Com funcionen? Els Blocs.TINET.
 • Estigues segur a la xarxa: Mesures bàsiques de seguretat. Com accedir als serveis per internet de la banca. Estafes bancàries.
 • Webfàcil: fes la teva pàgina web amb l'eina de creació web de Tinet.
 • Com penjar vídeos a Internet: “Tour” per YouTube. Com crear un usuari. Com gravar un vídeo. Com pujar-lo a internet.
 • Podcast: crea els teus arxius de so: Material necessari. Programari necessari.
 • Viatja a vista d'ocell per tot el món: Introducció a Google Maps, Google Live.
 • Navega per Internet i busca feina, receptes, viatges, premsa, ràdio... Què és Internet? Ús de navegadors: Mozilla Firefox.
 • El Club dels Tarraconins / Vine i juga amb els més petits: Presentarà als més petits les divertides eines que poden trobar al món virtual. A més, hi haurà un punt d’informació, amb butlletes d’inscripció, venda de contes i podreu veure la web del Club.
 • Informació dels cursos d'informàtica als telecentres de Tarragona: Pàgina web dels telecentres.
 • Balla amb nosaltres: DDR pels petits i grans.
 • Recomana la teva web preferida: Bloc on la gent pot penjar comentaris de les seves web preferides o les adreces que visiten més.
 • Contacontes d’internet: Sessions a les 12h i a les 18h.

En cas de pluja, les activitats de la carpa es traslladaran a l'entrada del Palau Municipal.

Altres actes del dia mundial d'Internet

El mateix dissabte 17 de maig a les 11h s’entregaran els diplomes als alumnes dels Telecentres de Tarragona (Tarragona centre, Sant Pere i Sant Pau, Sant salvador, Bonavista) que s’han format durant un any, del maig de 2007 al 2008. A més, també se celebraran les següents sessions de formació:

 • Introducció a la informàtica. Curs orientat a persones sense coneixements previs d’informàtica i que no han utilitzat mai un ordinador. es realitzarà una comparativa breu entre Windows i Linux, cost, avantatges, navegació pel sistema, introducció al gestor de finestres: cercar, guardar i copiar documents, veient que és un procés molt semblant al de Windows però amb moltes més avantatges, segur, sense virus, gratuït i personalitzable.
 • Internet. Curs orientat a persones grans amb coneixements bàsics d’informàtica. Coneixeran què és Internet, com navegar amb programes de navegació com Internet Explorer i Mozilla Firefox. Aprendran a identificar una adreça d’Internet, crear un compte de correu, fer recerques mitjançant motors de recerca, correu electrònic, comunicació on-line (chats) i tota classe de continguts multimèdia.
 • Ofimàtica. Curs orientat a persones grans amb coneixements bàsics d’informàtica. En aquest curs s’aprèn a utilitzar programes d’ofimàtica per saber escriure una carta o un altre document per ordinador, realitzar treballs, texts, presentacions, portades... 
 • Imatge digital. Curs orientat a persones grans amb coneixements bàsics d’informàtica. En aquest curs s’aprèn a utilitzar la càmera fotogràfica així com conèixer les prestacions d’aquesta i saber visualitzar les fotografies realitzades a l’ordinador.


Tinet hi serà present
El portal ciutadà Tinet participarà també en els actes de celebració del Dia d'Internet a la plaça de la Font de Tarragona. Com l'any passat, col·laborarà amb l'Ajuntament aportant a la infraestructura 10 ordinadors portàtils i també participarà en les sessions formatives programades durant la jornada, realitzant dos tutorials de com fer un bloc a través de Blocs.TINET (a la una i a les cinc de la tarda) i dos més de com fer una pàgina web fàcilment a través de Webfàcil (a les 11 del matí i a les 7 de la tarda). A més a més, tothom qui ho desitgi podrà veure tots els capítols del programa de televisió "Clica", emesos per Canal Reus TV  i que tracten Internet i tot el que l'envolta.