Tags relacionats...

catalallenguaidiomesweburv

La URV crea un web de recursos lingüístics, Do de llengües

font: GdC/ URV

publicat: 06-06-2008

La Comissió de Política Lingüística de la Universitat Rovira i Virgili ha creat un web de recursos lingüístics en línia per potenciar el coneixement de diferents llengües, promoure el català i treballar pel multilingüisme. S'hi troben agrupades totes les eines que simplifiquen les tasques dels universitaris de redacció i comprensió de textos.

Do de llengües El web ofereix diferents enllaços amb diccionaris en línia on es poden resoldre dubtes relacionats amb diverses llengües (català, castellà, francès, anglès, italià, portuguès i alemany). També es pot consultar una base de dades terminològica multilingüe, i es facilita un llistat de vocabulari temàtic per als diferents centres de la URV.

Ajuda a corregir i traduir documents, amb enllaços a correctors i traductors automàtics. Do de llengües permet consultar el llibre d’estil de la URV, així com models de documents administratius i diversos criteris convencionals, com ara l’ús de les majúscules i minúscules, traduccions de noms propis, tractaments protocolaris o com redactar amb llenguatge administratiu.

Amb la formació en línia posa a l'abast l'aprenentatge del català i altres llengües, proporciona informació sobre els cursos d’estiu que organitza el Servei Lingüístic de la URV; i s'hi pot conèixer la política lingüística de la Universitat (programa d'acolliment lingüístic, estadístiques d’ús de llengües, marc legal lingüístic). El web és www.urv.net/dodellengues.