Tags relacionats...

firefoxsoftwarelliurenavegador

Anunciada la data de llançament de Firefox 3: 17 de juny

font: La Malla

publicat: 13-06-2008

"Després de més de 34 mesos de desenvolupament, i amb la contribució de milers de col.laboradors, estem orgullosos d'anunciar que ja estem llestos. Esperem llançar el Firefox 3 el proper dimarts 17 de juny. Poseu-vos els vostres barrets de festa i prepareu-vos per descarregar-lo". Amb aquest anunci publicat aquest dijous al web de creadors de software de Mozilla es posa fi a mesos d'especulacions i incertesa al voltant de l'aparició definitiva de la nova versió del navegador de codi obert més famós del planeta.

El nou Firefox 3 veurà la llum el proper 27 de juny Ja tenim data: 17 de juny. Aquest dia la fundació sense ànim de lucre Mozilla, dedicada a la creació de programari lliure, espera batre un rècord Guinness de descàrregues. Per aquest motiu s'ha endegat una campanya per aconseguir que la tercera edició del Firefox sigui el programa més baixat de la història d'Internet en la jornada del seu llançament.

Amb el nom de "Firefox Download Day" s'ha donat a conèixer aquesta mena d'esdeveniment virtual de descàrrega massiva, que es presenta com un clar desafiament cap al navegador web més utilitzat del planeta, l'Internet Explorer de Microsoft. De fet, les persones interessades tenen l'opció de manifestar a través d'aquest web la seva voluntat de descarregar el programa i d'aquesta manera ja es pot veure un mapa global amb la resposta dels internautes en el diferents països.

La nova versió del navegador incorporarà més de 500 canvis respecte de la segona edició. Per exemple, una nova barra de navegació intel·ligent, una millor gestió dels Preferits, més seguretat, i sobretot han anunciat una menor demanda de requisits tècnics i una major velocitat.

Des de 2004 la comunitat d'usuaris del navegador amb l'emblema de la guineu ha crescut fins assolir la xifra de més 175 milions d'usuaris. El navegador Firefox es troba disponible en més de 47 idiomes -entre ells el català- i s'utilitza en més 230 països. A l'estat espanyol un 23,5% de les visites es fa a través d'aquest programa.