Tags relacionats...

patrimoni

La Generalitat posa en marxa un portal d'Internet per divulgar el patrimoni cultural català

font: Delegació del Govern de la Generalitat Tarragona

publicat: 03-07-2008

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha posat en funcionament el web www.patrimoni.gencat.cat amb l'objectiu de facilitar la divulgació i la preservació del patrimoni cultural català. Patrimoni.gencat.cat aprofita noves eines digitals, de manera que, per exemple, permet localitzar els monuments catalans utilitzant Google Maps o sobrevolar-los, per mitjà del Google Earth. També permet visitar de manera virtual els principals museus i monuments de Catalunya i fer un recorregut pels set conjunts catalans declarats Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El portal d'Internet per divulgar el patrimoni cultural català El nou web ha estat presentat pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat del director general del Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreté. El conseller ha destacat “l’esforç per digitalitzar el patrimoni cultural català” per tal de “facilitar l’accés de tothom a aquest patrimoni”. Joan Manuel Tresserras també ha dit que “totes les cultures estan en procés d’inventariar els seus fons i fer-los accessibles i els països que no facin es quedaran fora de la diversitat global i nosaltres hi volem ser”.
 
El web també permet accedir al servei museus en línia, que actualment ja facilita accés a unes 30.000 peces de set museus catalans i es preveu que a finals d’any inclogui 600.000 dels més de cent museus registrats a Catalunya, segons ha anunciat el director general del Patrimoni Cultural.
 
El web també facilita informació sobre diferents possibilitats d’escapades de turisme cultural, com ara una ruta per la Barcelona jueva, una proposta de visita als tresors artístics de la Val d’Aran o una sortida en bicicleta per conèixer el patrimoni cultural de l’Empordà. Així mateix, inclou informació completa sobre les rutes del Císter, del Modernisme i dels ibers, amb horaris, preus i altres informacions d’interès.
 
El nou web disposa d’un servei de televisió per Internet amb vídeos relacionats amb el patrimoni, com el de l’Esculapi d’Empúries, la restauració d’un castell o el trasllat d’un quadre restaurat. També ofereix una àmplia galeria de fotografies en alta resolució dels principals elements patrimonials de Catalunya. Tant els vídeos com les fotografies es poden descarregar en iPod.
 
Un altre dels serveis inclosos en el nou web són els monogràfics sobre diferents elements del patrimoni cultural català, com ara el dedicat al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà o a l’Arxiu Nacional de Catalunya.
 
Així mateix, el portal conté un apartat de blocs, agenda i notícies, ofereix jocs i presenta una secció sobre descobertes i curiositats del patrimoni cultural català. També permet la cerca i l’enllaç amb tots els museus i col·leccions d’arreu de Catalunya.
 
El portal Patrimoni.gencat.cat, després de la seva fase de llançament, anirà ampliant l’oferta dels seus continguts per tal de poder presentar més informació sobre el patrimoni cultural català així com més continguts digitals (més fotografies, més vídeos i més monogràfics).