TINET posa en marxa els fòrums de discussió oberts a la participació ciutadana

font: Redacció Tinet

publicat: 10-07-2008

TINET, la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona, posa al servei dels seus usuaris un nou mecanisme de participació i opinió: els fòrums. Els fòrums són una aplicació web que permet als seus usuaris opinar i compartir punts de vista sobre els diversos temes que es proposen. Es tracta d'una discussió lliure i informal de persones que comparteixen un interès comú per allò que se sotmet a debat i opinió.

Els fòrums de TINET ja estan marxa i oberts a la participació ciutadana Per participar en els fòrums només cal ser usuari de TINET i no és necessari un registre previ, només introduir en el moment d’accedir-hi el corresponent nom d’usuari i la contrasenya que ja tenen els tinetaires. Aquells que no siguin usuaris de TINET poden registrar-se per obtenir el seu compte i accedir als fòrums, així com a la resta de serveis que s’ofereixen de manera totalment gratuïta.


Funcionament senzill i obert

Els mateixos usuaris poden suggerir temes de debat, al marge dels que ja es poden trobar actius en aquests moments. La resta de participants, mitjançant un sistema de votacions, seran els encarregats de decidir si el tema proposat té prou interès com perquè s’activi i comenci el debat.

L’administrador dels fòrums fa alhora de moderador, però aquesta funció també pot exercir-la la persona que ha proposat el tema de debat que finalment s’hagi escollit. D’aquesta manera, són els propis usuaris de TINET els que poden moderar els fòrums. Els usuaris, d’altra banda, han de respectar unes normes bàsiques de comportament per evitar un ús inadequat del servei. Per regular el bon ús, l’administrador dels fòrums es reserva el dret de suprimir els comentaris que puguin resultar ofensius i restringir l’accés al servei de manera temporal o definitiva, en el cas que un usuari reincideixi en aquest tipus de comportament.

Les llistes de discussió de TINET, una iniciativa històrica que continua activa
La voluntat d’oferir mecanismes de participació i debat entre els usuaris ha estat present a TINET des del naixement mateix de la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona. L’antecedent dels fòrums que ara es posen en marxa són les llistes de discussió, amb una llarga i fructífera tradició. Una de les més actives és ‘Parlem’ que va néixer l’any 1997 i que no ha deixat de proposar i generar un interessant debat ciutadà des d’aleshores. Les llistes de discussió continuen ara en funcionament de manera paral•lela als fòrums, per la qual cosa s’amplien els mecanismes de debat i participació, amb característiques tècniques i de funcionament diferenciats.

Amb la incorporació dels fòrums, TINET i l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona, remarquen la seva clara voluntat d’aconseguir que la participació dels ciutadans sigui l’autèntic motor de la Xarxa Ciutadana  de les comarques de Tarragona.