Tags relacionats...

tarragonadoweconomia

Dow projecta a Tarragona un centre especialitzat en la dessalinització d'aigua

font: Dow Chemical Iberica

publicat: 11-07-2008

Dow Water Solutions, una unitat de negoci de The Dow Chemical Companya i les seves filials, ha anunciat que construirà un Centre de Desenvolupament Global en Tecnologia de Dessalinització d'Aigua i Reciclat d'Aigües Residuals en les instal.lacions que Dow té a Tarragona. En centre tindrà capacitat per a desenvolupar aplicacions de productes i probes de components, i està concebut per a accelerar la comercialització d'aigua potable per al consum humà a partir de diverses fonts d'aigua, inclosa l'aigua del mar.

‘La provisió d’aigua potable és un dels reptes més imminents als que s’enfronta la població mundial en el segle XXI’, va dir Ian Barbour, Director General de Dow Water Solutions. ‘Aquest nou centre representa un important pas endavant en la nostra estratègia per a oferir solucions innovadores basades en la tecnologia, que ajudin a fer front a aquest problema’. El nou centre reflecteix els Objectius de Sostenibilitat fixats per Dow per al 2015, mitjançant els quals la companyia es compromet a ajudar a resoldre els reptes a escala mundial, com el subministrament sostenible d’aigua potable.

Dow està invertint 15 milions de dòlars en aquest centre, que s’espera que obri les seves portes a finals del 2009, i que donarà feina a 25 tècnics experts en aigua. El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç espanyol, així com l’Agència catalana d’Inversions, organisme pertanyent a la Conselleria d’Innovació, Universitat i Empresa, han concedit a la Companyia subsidis per als programes d’investigació en aquesta àrea. Aquest projecte forma part d’un
programa continuat d’inversions.

Fa dos anys, la Companyia va inaugurar el centre global de fibres tèxtils a la planta de Tarragona. Així mateix, Dow també compta amb un centre europeu per al desenvolupament de plàstics en l’esmentada planta.