Tags relacionats...

vallsaltcampeconomifires

La Setmana dels Vins i Caves de l'Alt Camp amb DO se celebrarà del 4 al 10 d'agost

font: Premsa / CC Alt Camp

publicat: 24-07-2008

La Setmana de Promoció dels Vins i Cava de l'Alt Camp amb Denominació d'Origen arriba aquest any a l'onzena edició i se celebrarà del 4 al 10 d'agost. A més de poder consumir els vins i caves de la comarca als restaurants de les diferents poblacions de l'Alt Camp, també es podran degustar a la Firagost i assistir a un 'showroom' a càrrec de l'enòloga Pepa Menchón.

Al Consell Comarcal es van presentar els detalls d'aquesta nova edició L’Hotel Class de Valls acollirà el dilluns 4 d’agost de les 18.30 hores a les 20 hores el tret de sortida de l’XI Setmana de Promoció dels Vins i Cava de l’Alt Camp: un ‘Showroom’ dels vins i caves de la comarca de l’Alt Camp amb DO. Després hi haurà una mostra i degustació de productes dels deu embotelladors que participen en la iniciativa i que són següents: Caves Magriñà Calaf, Caves Vidal i Ferré, Caves Vives Ambròs, Celler Mas Vicenç, Societat Agrícola de Bràfim, Societat Agrícola de Valls, Societat Agrícola de Vila-rodona, Vinícola de Nulles, Vins Padró S.L. i Vinya Janine. La presentació corre a càrrec de Pepa Menchón, enòloga i professora a la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili.

El 5 i 6 d’agost a l’estand de la Firagost del Consell Comarcal de l’Alt Camp-DO Tarragona es podran degustar els vins i caves de la comarca de l’Alt Camp amb DO. Del 4 al 10 d’agost es podran tastar i consumir aquests vins i caves als restaurants de la comarca de l’Alt Camp. Es podrà triar entre 81 establiments diferents de la comarca, entre restaurants i hotels, per conèixer una mica més aquests vins i caves de qualitat el·laborats per embotelladors de l’Alt Camp.

En la comarca de l’Alt Camp hi conviuen fins quadre Denominacions d’Origen diferents, un fet força excepcional al nostre país: DO Tarragona, DO Penedès, DO Catalunya i Consell Regulador del Cava. A més, diverses  poblacions de la comarca disposen d’una agrobotiga on es poden adquirir vins i caves dels celleristes locals. A més, els cellers modernistes de Vila-rodona i Nulles també ofereixen visites guiades. Altres possibilitats que ofereix la comarca de l’Alt Camp relacionades amb el món vitivinícola són itineraris turístics amb paisatges marcats per les vinyes, recollits en la “Guia de senderisme: Pels Camins de l´Alt Camp” editada per Cossetània i el Consell Comarcal de l’Alt Camp el 200. També s’ofereixen cursos de tast de vins o rutes a cavall per les vinyes.

El president del Patronat de Turisme de l’Alt Camp, Martí Barberà, va assenyalar aquest dimecres en la presentació de l’XI Setmana de Promoció dels Vins i Cava de l’Alt Camp que estan estudiant noves línies de promoció del turisme al voltant del món del vi i va destacar el paper de l’administració local com a contacte entre productors i restauradors.

El president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, va fer una crida als restauradors de la comarca a apostar pels vins i caves dels productors de l’Alt Camp no només aquesta setmana sinó tot l’any. Maria Morató, del Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, va destacar la importancia d’iniciatives com la Fira DO Tarragona o la Setmana dels Vins i caves de l’Alt Camp per impulsar cellers com el seu, que només té tres anys de vida i va afirmar que el seu mercat prioritari és l’Alt Camp i per això demana la complicitat dels restauradors.