Tags relacionats...

googlecercadors

Exempleats de Google creen un nou cercador per competir amb el gegant d'Internet

font: Redacció Tinet

publicat: 29-07-2008

Batejat amb el nom de Cuil ('coneixement' en gaèlic), aquest nou motor de cerca pretén fer-se un lloc a la Xarxa i competir amb el totpoderós Google. Parteix d'una filosofia diferent, donant més importància als enllaços més rellevants i agrupant-los segons la temàtica dels webs. Com a novetat, aquest cercador no guarda les adreces IP dels seus usuaris (fent-lo més anònim), però, per contra, això no permet personalitzar-ne la navegació.

Cuil Des de Cuil es presumeix d'indexar més webs que a la competència (fins a 120.000 milions de pàgines) però, de moment, això no li assegura un bon filtratge de pàgines. A més a més, aquest cercador només està disponible en anglès, la qual cosa fa que els resultats en cerques en d'altres idiomes siguin pitjors. En els altres cercadors podem trobar cerques més apurades i en diversos idiomes.

Tot i això, el nou cercador presenta altres novetats. Incorpora imatges dels webs en els resultats de les cerques, cosa que no incorpora per defecte altres cercadors com Google. A més, els resultats no es presenten en forma de llistat sinó amb estructura tabular segons la seva importància.