Magic Pop, una web en català allotjada a TINET, guanya un premi al Festival Pop Art de Cáceres

font: Redacció Tinet

publicat: 13-08-2008

La web www.magicpop.cat allotjada a TINET i creada amb la tecnologia WEBfàcil, desenvolupada per la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona, ha estat escollida enguany com la millor pàgina web en el marc del Festival Internacional Pop Art, que té lloc al mes de setembre a Cáceres. La web, que va ser creada a Tarragona ara fa dos anys i està íntegrament en català, tracta de tota l'actualitat estatal i internacional relacionada amb la música dels anys 60 i altres ritmes propers.

Magic Pop ha estat guardonada com la millor web aquest 2008 al Festival Pop Art L’Associació Bon Vivant Records ha fet públics els premis Pop Eye 2008 a la cultura pop i la música independent que s’atorgaran aquest proper 27 de setembre en el decurs d'una gala dintre dels actes del cinquè festival Pop Art que tindrà lloc a Càceres des del dia 18 del mateix mes. En total són 36 categories que premien diversos grups segons l’estil de música o la procedència, a banda de guardons per al millor festival, maqueta, videoclip, discogràfica, programa de TV , ràdio, fotografia o web que en aquesta edició ha recaigut en Magic Pop.  Aquesta pàgina web, permanentment actualitzada i amb un elevat volum d'informació, va ser creada l'any 2006 a Tarragona i rebrà amb aquest premi un important reconeixement a la tasca dels seus responsables que van triar TINET per allotjar-la i el català com a única llengua d'aquest espai.

L'Associació Bon Vivant dirigida per Juan Pedro González Bonilla ha seleccionat els següents premiats per a les diverses categories:
 
--Premi Especial: MASSIEL
--Grup espanyoll: LA CASA AZUL
--Àlbum de debut: RUSSIAN RED
--Revelació estatal: THE BLOWS
--Revelació europea:MY LITTLE PONY (Oslo)
--Revelació internacional: SEAN RILEY & THE SLOWRIDERS (Coimbra)
--Grup portuguès: THE PROFILERS
--Grup extremeny: CAJÓN DE SASTRE
--Maqueta: SUPERNOVA
--Millor veu: Carol, de CAJÓN DE SASTRE
--Grup femení: THE SATELLITES OF LOVE
 

--Literatura: KIKO AMAT
--Fotografía: MIGUEL TRILLO
--Web: MAGIC POP
--Festival: NAVALPOP

--Discogràfica: ELEFANT RDS
--Programa de TV: MIRADAS 2 (TVE)
--Programa de ràdio:DISCOGRANDE (Ràdio 3)
--Publicació: EP3, del diari El País
--Videoclip: LA REVOLUCIÓN SEXUAL, realitzat per Domingo González
--Cançó: UN MUNDO MARAVILLOSO, de Juan Rivas
 
--Soul: THE FABULOUS OTTOMANS
--Ska: THE PEPPER POTS
--Jazz: NO REPLY
--Lounge: JUAN RIVAS
--Folk: OLIVIA DE HAPPYLAND
--R&B: THE CANARY SECT
--Surf: BORN LOSERS
--Garage: THE PHANTOM KEYS
--Indie pop: INDIGO
--Electrònica: SCUD HERO
--Tecnopop: AUSTRIA
--Indie rock: HOMELESS
--Powerpop: PETER COLOURS
--Punk:THE HILDEGARDS
--Mod: LOS CHICOS DEL SÁBADO
--Psicodelia: STAY
 
Les activitats del festival tindran lloc a la sala la Bola (Avenida Ruta de la Plata) els dies 18, 19, 20, 25 i 26 de setembre i la gala al Gran Teatro (C/ San Antón) el 27 de setembre.
 
Cal destacar que el festival homenatjarà la cantant Massiel coindidint amb el 40è aniversari del seu triomf a Eurovisió. A més a més, està previst que tots el grups facin una versió del repertori de l’artista. DesprésBon Vivant Recordseditarà un recopilatori de tribut a l’artista.
 
D’altra banda, una mostra d’art recollirà els treballs de més de 30 artistes de tot l’Estat que convertiran el Rei d’Espanya en una icona pop. L’exposició portarà com a títol genèric Juan Carlos de Borbón, el Rey del Pop. Es podrà gaudir de les obres de Cantabella, Marce Solís, Tete Alejandre, César David Montero, Abigail Narváez, Enrique Hache, Sebastián, Eva Granados, Elisa Blázquez, Afrancesado, Freak La Notte, Mar Action, Ángel Sotomayor, Diego Higuero, Roberto Iglesias, Valentín Batalla, Roberto Carbajal, Manuel de la Osa, Rubén Cebrián y Fernando Medina, Alfredo Sánchez, Esteban Montero, Santiago García, Sonia Puga, Agustín Arribas, Beatriz Álvarez, Fermín Solís, Diego Barriga, Javier Rubio, Juanma Barrado, Pepe Higuero, Nacho Llanos, Yolanda, Francis Villegas, Jesús David Floriano i Elena Valenciano entre altres. Com recordareu l'any passat es va fer el mateix amb l'ex president de la comunitat extremenya, Juan Carlos Rodríguez Ibarra.
 
Dintre dels actes previstos, cal assenyalar també la III Setmana del Cine Pop a la Filmoteca d’Extremadura i la II Mostra internacional de Videoclips a la Sala Lo Submarino. Pel que fa al cinema, el dimarts dia  23 de setembre, a les 20.00 hores s'emetrà Neil Young: Heart of Gold,  el dijous, 25 de setembre, a les 20.00 hores, es visionarà Joe Strummer: Vida i mort d’un cantant i el divendres, 26 de setembre, a les 20.00 hores, tancarà la tercera edició Shine a light, el documental que Scorsese va rodar sobre els Rolling Stones.
 
Enguany acudiran a Càceres un total de 25 grups. El festival té programats molts concerts entre els quals podem destacar Los Planetas, Russian Red, La Casa Azul, The Blows, Supernova, Los Autonautas, The Yellow Melodies, Indigo, Homeless, Austria, The Phamton Keys, Born Losers, Los Chicos del Sábado, The Hildegards, Stay i molts més així com sessions i  festes amb destacats Dj’s. a la sala La Bola amb Jesús ordovás, Juan de Pablos, Julio Ruiz, Fred Perry, Anika, Javier Solís, Aviador Deluxe, la Flor de Alcorcón, Pepe Higuero...
  
Els Premis POP-EYE estan patrocinats per La Conselleria de Cultura i Turisme de la Junta de Extremadura, el Consorci Cáceres 2016 i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Càceres. També compten amb la col·laboració de la Diputació de Càceres, Caja Duero, Canal Extremadura Radio, la Filmoteca de Extremadura i el Gran Teatro, Hotel Ágora i Audiomediaex.