Tags relacionats...

diadadecatalunyafestacastells

Diada de Catalunya, 6a Marxa de Torxes

font: Redacció Tinet

publicat: 26-08-2008

"Independència" La 6a marxa de Torxes de Vilafranca, un acte popular, unitàri i de reivindicació nacional.

El dia 10 de setembre actes per la Diada de Catalunya de l'11 de Setembre.
Cartell 11Set Vilafranca
A 2/4 de 10 de la nit inici de la venda de torxes a la plaça de la Vila, on també es podran comprar estelades i, com a novetat, la samarreta de la Marxa de Torxes. La venda estarà oberta fins a l’inici de la Marxa.
Simultàniament, s'iniciarà l’actuació dels Castellers de Vilafranca, que com a novetat faran una actuació castellera en els actes d’aquest any i que donaran pas a la Marxa amb l’entrada a la plaça de la Vila de 4 columnes en representació de les 4 comarques de la Vegueria del Penedès: Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia; aquestes columnes estaran formades pel grup de “Moros i Cristians” de Lleida que aquest any amb un centenar de membres, acompanyaran la Marxa.

A 2/4 d’11 inici de la Marxa de Torxes. A la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès.
Enguany, també com a novetat, quan la Marxa surti de la plaça de la Vila, l’estelada penjarà a l’edifici de l’Ajuntament de Vilafranca.
La Marxa sortirà de la plaça de la Vila encapçalada per la colla dels Grallers del Tec i anirà recorrent l’itinerari fins a la plaça dels Països Catalans, a l’inici de la Rambla de la Girada.
Un cop els participants arribin al monument al President Lluís Companys, es donarà pas a la desfilada del grup de “Moros i Cristians” de Lleida fins a l’escenari, instal·lat a la rambla de la Girada.
La desfilada del grup de “Moros i Cristians” de Lleida serà un petit tast de la festa que cada any es celebra al mes de maig a la capital del Segrià. La festa de Moros i Cristians és l’escenificació de les lluites entre moros i cristians per la possessió d’una població, agafant com a escenari el nucli antic de la ciutat de Lleida i les seves principals vies.

Seguidament s’iniciarà la part central de l’acte, el Parlament, en què es remarcarà el lema d’enguany: la lluita per les llibertats dels Països Catalans.
Aquest any l’encarregat de realitzar i llegir el manifest és el Sr. Hervé Pi i Albertí, activista nord-català.
El Sr. Hervé Pi i Albertí, nascut a Rimbau (Rosselló) i llibreter de professió, és membre fundador i secretari de l’entitat cultural “Aire Nou de Bao” que cada any organitza la festa de la catalanitat a la Catalunya Nord “Identi’CAT”. També és el cap de colla dels Castellers del Riberal, vicepresident de la “Federació per a la defensa de la llengua i la cultura catalanes” de la Catalunya Nord, i fundador i membre del grup de diables “Diables i bruixes del Riberal” i de la “Colla d'en Trinxeria” (el Ball d'en Serrallonga).

En acabat, s’aixecaran el pilars a càrrec dels Castellers del Riberal de la Catalunya Nord, dels Castellers de Vilafranca i dels Xicots de Vilafranca com a cloenda de les intervencions, i finalment s’interpretarà i es cantarà l’himne “Els Segadors”.


Agraïments: Un any més agraïm el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de L’Alt Penedès. També agraïm la col·laboració dels Castellers de Vilafranca i la participació de les persones i entitats que han ajudat a fer possible la Marxa, i la del cafè restaurant Via Fora! de Vilafranca, així com la col·laboració dels Grallers del Tec i les colles castelleres que participaran a la Marxa.


Més informació:  Web  Facebook