Tags relacionats...

navegadorgooglemicrosoft

Arriba Chrome, el nou navegador de Google

font: Redacció Tinet

publicat: 03-09-2008

Google, el cercador estrella d'Internet, llença aquesta setmana el seu propi navegador gratuït desafiant a Microsoft que té en l'Explorer la seva principal font d'ingressos. El navegador de Google es diu Chrome, està disponible des de dimarts a la tarda en la seva versió Beta en uns 100 països, tal i com expliquen els mateixos directius de la companyia en el seu bloc oficial. Chrome, a banda de competir amb l'Explorer de Microsoft, entra en escena després de l'arribada fa pocs mesos de la nova versió del Firefox de Mozilla. L'Opera i el Safari són els altres navegadors que també lluitaran per ser els nostres guies per la xarxa.

Google Chrome L'anunci de Google ha estat interpretat per la premsa econòmica com l'entrada de ple del motor de cerca líder en els dominis de Microsoft, una empresa que des dels seus orígens ha crescut fins a convertir-se en un gegant gràcies al predomini del seu sistema operatiu Windows i de la imposició seu navegador Explorer en prop d'un 90% dels ordinadors del món.

"Tots ens passem molt temps davant d'un navegador. Busquem, xatejem, enviem correus, comprem i llegim notícies. Per això, varem començar a pensar seriosament com seria si el dissenyéssim des de zero", han afirmat en el bloc oficial de Google, Sundar Pichai, vicepresident per la gestió de productes i Linus Upson, director d'enginyeria.

Una de les noves funcions que incorpora Chrome és la d'aïllar cada pàgina web que obre, per evitar que, en cas que es bloquegi, col·lapsi la resta de pàgines com passa sovint amb la resta de navegadors. A més, el programa serà de codi obert per tal que qualsevol persona amb coneixements informàtics pugui desenvolupar les seves pròpies eines.

Al bloc, els directius comenten també que hi haurà una versió de Chrome per Mac i per Linux. "Tenim un gran deute amb molts projectes de codi obert, i estem compromesos a seguir el seu camí", afirmen. A l'actualitat, Microsoft compta amb el 72% del mercat dels navegadors amb l'Explorer, a molta distància de Mozilla i el seu Firefox, que compta amb un 20% i continua creixent, i Safari, d'Apple amb un 6,4%.

Si voleu, podeu descarregar-vos la versió Beta de Chrome en català des de www.google.com/chrome.