Tags relacionats...

Figuerola del Camp difon les troballes a la Cova del Gat amb una conferència i una exposició

font: Premsa / CC Alt Camp

publicat: 10-09-2008

El dimecres 10 de Setembre es fa a Figuerola del Camp una conferència sobre el jaciment prehistòric de la Cova del Gat, una cova sepulcral de l'Edat del Bronze situada en aquest mateix municipi, a càrrec del doctor en Antropologia i director de les excavacions, Roger Molinas, d'ArqueoCat, S.L. L'endemà, l'11 de setembre, a les 12 del migdia s'obrirà l'exposició 'Troballes de la 3ª i de la 4ª campanyes de prospeccions a la Cova del Gat.

Treballs a la Cova del Gat La conferència a càrrec del doctor Roger Molinas es titula ‘La Cova del Gat. Més de 4.000 anys d’història’ i s’explicaran les troballes (enterraments, mòmies…) i els costums dels éssers humans de l’època. Molinas també parlarà sobre les quatre campanyes arqueològiques dutes a terme, fins al moment, a la cova.

La Cova del Gat, situada al Mas d’en Llop, a quatre quilòmetres del nucli de Figuerola del Camp, té ima boca d’entrada d’aproximadament un metre de diàmetre i està protegida per blocs calcaris de grans mides. És un jaciment arqueològic que l’any 1934 ja va ser intervingut pel doctor Salvador Vilaseca, tot i que la cova ja estava descoberta amb anterioritat. Vilaseca va clasificar la cova com a sepulcral d’època Eneolítica (2.000 a.C.), inicis d’Edat del Bronze.

Els anys 70 estudiosos locals també hi van realitzar dues actuacions. A la cova s’hi han trobat fragments ceràmics amb decoració amb cordons i botons i eines de sílex i òs, a més de collarets.