Magic Pop, una web allotjada a TINET, rep el premi com a millor portal musical a Cáceres

font: Redacció Tinet

publicat: 29-09-2008

Magic Pop, una web allotjada a TINET i creada fa dos anys amb la tecnologia WEBfàcil de la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona, ha rebut aquest cap de setmana el primer premi com a millor web musical, en el marc dels III Premis de la Música i la Creació Independent, Pop eye'08 que es lliuren a la ciutat de Cáceres dins del Festival Cáceres Pop Art. El Teatre de la ciutat va acollir dissabe a la nit la gala de lliurament dels guardons en un acte multitudinari.

El Gran Teatro de Cáceres va ser l'escenari de lliurament dels premis Magic Pop, íntegrament en català, va ser considerada enguany pels organitzadors dels premis, l'Associació Bon Vivant, com la millor pàgina web dedicada a la difusió  i la informació de la música i la cultura pop. El seu responsable va ser l'encarregat de recollir el guardó enmig dels aplaudiments de l'auditori que omplia el Gran Teatro de Cáceres. Durant l'acte es van lliurar la resta premis a diversos grups segons l’estil de música o la procedència, a banda de guardons per al millor festival, maqueta, videoclip, discogràfica, programa de TV, ràdio, i fotografia, entre d'altres.

Un moment de la gala de lliurament dels premisLa web va ser creada l'any 2006 amb l'objectiu d'acostar al públic estils musicals que no es troben en els circuits habituals de consum massiu de música i amb una escassa presència als mitjans de comunicació com el pop mod, la musica sixtie, i també altres sons com el soul, entre d'altres. La pàgina també incorpora abundant i actualitzada informació de grups, esdeveniments, festivals, consells estilístics i altres elements relacionats amb la cultura pròpia d'aquests estils musicals.

WEBfàcil, l'aplicació creada per l'equip tècnic i humà de TINET, des de l'Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona, ha estat l'eina tecnològica que ha permès als creadors de Magic Pop obrir-se a Internet a través d'aquesta pàgina. WEBfàcil permet a tots els usuaris de TINET crear de manera senzilla, practica i entenedora una pàgina web, així com el seu manteniment. Per a poder fer-ne ús, tan sols cal ser usuari de TINET.


Tots els premiats

 
--Premi Especial: MASSIEL
--Grup espanyoll: LA CASA AZUL
--Àlbum de debut: RUSSIAN RED
--Revelació estatal: THE BLOWS
--Revelació europea:MY LITTLE PONY (Oslo)
--Revelació internacional: SEAN RILEY & THE SLOWRIDERS (Coimbra)
--Grup portuguès: THE PROFILERS
--Grup extremeny: CAJÓN DE SASTRE
--Maqueta: SUPERNOVA
--Millor veu: Carol, de CAJÓN DE SASTRE
--Grup femení: THE SATELLITES OF LOVE
 
El premi atorgat a Magic Pop--Literatura: KIKO AMAT
--Fotografía: MIGUEL TRILLO
--Web: MAGIC POP
--Festival: NAVALPOP

--Discogràfica: ELEFANT RDS
--Programa de TV: MIRADAS 2 (TVE)
--Programa de ràdio:DISCOGRANDE (Ràdio 3)
--Publicació: EP3, del diari El País
--Videoclip: LA REVOLUCIÓN SEXUAL, realitzat per Domingo González
--Cançó: UN MUNDO MARAVILLOSO, de Juan Rivas
 
--Soul: THE FABULOUS OTTOMANS
--Ska: THE PEPPER POTS
--Jazz: NO REPLY
--Lounge: JUAN RIVAS
--Folk: OLIVIA DE HAPPYLAND
--R&B: THE CANARY SECT
--Surf: BORN LOSERS
--Garage: THE PHANTOM KEYS
--Indie pop: INDIGO
--Electrònica: SCUD HERO
--Tecnopop: AUSTRIA
--Indie rock: HOMELESS
--Powerpop: PETER COLOURS
--Punk:THE HILDEGARDS
--Mod: LOS CHICOS DEL SÁBADO
--Psicodelia: STAY

Homenatge als 40 anys del La La La de Massiel i altres actes paral·lels
Coindidint amb el 40è aniversari del seu triomf a Eurovisió, l'edició d'enguany del Festival Cáceres Pop va retre un homenatge a la cantant Massiel, que va ser present a la gala i va agrair que se la consideri una icona pop.
 
D'altra banda, l'edició d'enguany del Festival ha permès veure una exposició que porta com a títol genèric Juan Carlos de Borbón, el Rey del Pop anb les obres de Cantabella, Marce Solís, Tete Alejandre, César David Montero, Abigail Narváez, Enrique Hache, Sebastián, Eva Granados, Elisa Blázquez, Afrancesado, Freak La Notte, Mar Action, Ángel Sotomayor, Diego Higuero, Roberto Iglesias, Valentín Batalla, Roberto Carbajal, Manuel de la Osa, Rubén Cebrián y Fernando Medina, Alfredo Sánchez, Esteban Montero, Santiago García, Sonia Puga, Agustín Arribas, Beatriz Álvarez, Fermín Solís, Diego Barriga, Javier Rubio, Juanma Barrado, Pepe Higuero, Nacho Llanos, Yolanda, Francis Villegas, Jesús David Floriano i Elena Valenciano entre altres.