Tags relacionats...

tarragonallengua

Actes del Correllengua a Tarragona

font: GdP / Aj. Tarragona

publicat: 15-10-2008

Aquest 18 d’octubre, se celebrarà un any més el Correllengua a la ciutat de Tarragona. Els actes començaran a les 11.30 del matí amb activitats per a la canalla (música, xanquers i contacontes amb Rat Cebrian) i continuaran a la tarda amb la xerrada “La llengua: arrels per al futur”, que tindrà lloc a les 18.30 al casal Sageta de Foc. El gruix de les activitats, però, es concentrarà al vespre i a la nit, a partir de les 20.00, quan l’escriptora tarragonina Olga Xirinachs llegirà el Manifest del Correllengua 2008, i se celebrarà un sopar popular i un concert amb el cantautor valencià Isidro Gómez i el grup Skatacrak. Totes les activitats tindran lloc als jardins del Camp de Mart.

Els objectius del Correllengua, que aquest any arriba a la dotzena edició, passen per reivindicar la unitat de la llengua catalana i l’oficialitat en tots els territoris en què es parla, i també a la UE. La celebració també pretén fer del català un element d’integració dels nouvinguts i de cohesió social, i fomentar els hàbits de fidelitat lingüística entre catalanoparlants.

El Correllengua està organitzat pel Col·lectiu Olla Barrejada, format per joves de la ciutat. Enguany, a més hi col·laboren el Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament, que dirigeix la tinent d’alcalde Rosa Rossell, i la Coordinació Territorial de Joventut a Tarragona.

Quadre d’activitats del Correllengua a Tarragona per dissabte, 18 d’octubre:
MATÍ
JARDINS DEL CAMP DE MART

11.30 Benvinguda al Correllengua amb música i animació infantil (xanquers)
12.30 Contacontes per a tothom amb Rat Cebrian

TARDA

18.30 Xerrada al casal popular Sageta de Foc: "La llengua: arrels per al futur"

VESPRE - NIT
JARDINS DEL CAMP DE MART

20.30 Lectura del manifest del Correllengua 2008
21.00 Sopar popular a càrrec del col·lectiu All i Oli (8 €: amanida, carn estofada, postres, aigua i vi)
23.00 Concert amb Isidro Gómez (cantautor, València) i  Skatacrak (ska, Baix Penedès).