Tags relacionats...

diputaciotarragonajoseppoblet

El baríton Àngel Òdena, investit conciliari d'honor al Palau de la Diputació

font: Premsa / Diputació de Tarragona

publicat: 20-10-2008

El baríton tarragoní Àngel Òdena ha estat investit, aquest cap de setmana, conciliari d'honor del Concilium Vinorum Tarraconensium, associació que té com a objectiu el coneixement i difusió dels vins que s'elaboren a la demarcació. L'acte oficial d'investidura es va dur a terme al Saló de Plens del Palau de la Diputació i va tenir com a pregoner el president de l'ens intercomarcal, Josep Poblet, qui és membre honorari de l'entitat. Poblet va presidir l'esdeveniment juntament amb el cònsol de l'associació, Joan Ramon Martorell.

Josep Poblet va actuar com a pregoner de l'acte Durant l’acte, el Concilium també va investir com a nous membres els següents: Montse Coll, M. Pilar Cuesta, Xavier Fortuny, Anna Mateu, Isidre Papiol i la Denominació d’Origen Tarragona, que va estar representada pel seu president, Josep Lluís Grogés.

Josep Poblet va destacar en el seu pregó la presència històrica del conreu de la vinya a les comarques de Tarragona i l’evolució d’aquest sector, que amb el pas del temps ha deixat com a llegat un destacat patrimoni econòmic, social, cultural i religiós. També arquitectònic, com posen de manifest els cellers modernistes –les “catedrals del vi”- que abunden a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El president de la Diputació va fer un especial èmfasi en els vincles entre el vi i la literatura, en diferents èpoques i gèneres.

De la seva banda, Joan Ramon Martorell va donar la benvinguda als nous membres de l’entitat, al mateix temps que va agrair a la Diputació de Tarragona la presència de Josep Poblet com a pregoner de l’acte. El cònsol del Concilium Vinorum Tarraconensium també va avançar que l’associació crearà un premi per promoure les virtuts del vi.

Finalment, el baríton Àngel Òdena va agrair la distinció com a conciliari d’honor i va ressaltar la importància social del vi a la demarcació de Tarragona, així com la quantitat i qualitat de denominacions d’origen vinícoles que acull.