Tags relacionats...

tarragonaccootreballeconomia

Jaume Pros és reelegit com a secretari de CCOO a Tarragona amb el repte de fer front a la crisi

font: ACN

publicat: 05-11-2008

Jaume Pros ha tornat a ser elegit secretari general de CCOO a Tarragona amb el vot unànime dels afiliats que han assistit aquest dimarts al cinquè congrés de la intercomarcal del sindicat a la demarcació. Pros té per endavant quatre anys més de mandat que haurà d'afrontar amb l'ànim de fer front a una crisi que 'serà més greu del que s'esperava', segons ha afirmat el secretari general de l'organització a Catalunya, Joan Coscubiela.

El reelegit Jaume Pros, rebent les salutacions del secretari general Joan Coscubiela Per a Coscubiela, la principal preocupació del sindicat ha de ser evitar que la crisi generi més desigualtats socials i insta les administracions a actuar ja que considera que hi ha poca iniciativa política en tot aquest assumpte. Les xifres de l'atur a la demarcació de Tarragona, amb un increment de 2.724 aturats, ha estat una de les qüestions que ha abordat Jaume Pros instants després de renovar el càrrec com a secretari de CCOO a Tarragona. Per Pros és evident que cal un 'canvi de model' ja que fins ara l'economia s'ha basat molt en la construcció i els serveis, hi ha hagut bonança i el sistema 'ha petat'. Igualment assegura que cal evitar que hi hagi més segregació social a causa de la manca de feina i aquest serà un dels cavalls de batalla de l'organització els propers temps.

Una altra de les qüestions que amoïnen Pros és el Pla estratègic del Camp de Tarragona, que aposta per impulsar i posar en pràctica, sense que es vegi afectat per la conjuntura econòmica. Així mateix es prioritzaran els temes de salut laboral, de medi ambient i de mobilitat. Amb tot, un dels objectius més destacats de la nova etapa de Pros al capdavant de la intercomarcal és dotar de presència sindical a aquelles empreses del territori que encara no en tenen. Amb un total de 15.400 afiliats a la demarcació, Pros assegura que són al primera força al Camp de Tarragona i que estan 'a punt d'aconseguir-ho' a les Terres de l'Ebre.

Jaume Pros s'ha mostrat emocionat en rebre la confiança dels afiliats en aquest cinquè congrés i ha assegurat que no es mereix tornar a dirigir la federació. Així mateix afirma sentir-se 'acollonit' per la responsabilitat atorgada i creu que ho ha tingut 'fàcil' per la gent que ha treballat amb ell els últims temps.

Per la seva banda el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Coscubiela, ha destacat el 'simbolisme' que té el congrés per ell, ja que Coscubiela va néixer com a sindicalista a la central nuclear d'Ascó i de la mà, entre d'altres, de Pros.