Tags relacionats...

reussocietatcultura

Reus acull la quarta jornada de les ciutats plató de Catalunya

font: DCC / Aj. Reus

publicat: 21-11-2008

Arenys de Munt, Sitges, Solsona, Tarragona, Lleida, el Prat, Terrassa o Vic són algunes de les ciutats que assisteixen aquest dijous 13 de novembre a la quarta Jornada de Municipis que la Barcelona Catalunya Film Commission organitza al Mas Iglèsias de Reus. Les jornades són un punt de trobada i de reflexió sobre la realitat de les ciutats que s'ofereixen com a platós per a rodatges de pel.lícules o anuncis.

El tema d'aquesta edició de la jornada és la comunicació de dins i fora de la xarxa, presentada per Júlia Goytisolo, directora de la Barcelona Catalunya Film Commission, i per Carlota Guerrero i Laia Aubia, coordinadores de la xarxa. Durant la trobada s'ha presentat la ponència Reus, ciutat de rodatges, a càrrec de les coordinadores de l'oficina d'atenció als rodatges de la capital del Baix Camp, Ester Alberich i Pilar Llauradó, i també, Les veus del Pamano, a càrrec de Yolanda Mas, coordinadora de Turisme i Esports de l'Ajuntament de Sort que ha explicat les seves experiències en el món dels rodatges.

Aquesta és la quarta trobada de professionals que treballen per a les ciutats plató de Catalunya, després de Sitges, Lloret de Mar i Vic. Reus forma part de la xarxa des del maig de 2007 i ha participat col·laborant en diferents rodatges, el darrer de les quals ha estat «Els últims dies del món», que ha tingut lloc durant aquest mes de novembre al Teatre Fortuny.

Reus Ciutat Plató
L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Reus ha obert una nova via de promoció i de dinamització de la ciutat a través del cinema. La ciutat s'ha adherit a la Barcelona Catalunya Film Comission, la qual cosa li permet presentar-se i oferir-se com una ciutat plató per a tots tipus de rodatges, ja siguin de cinema, televisió o publicitaris, per exemple.

Una finestreta única amb seu a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament informarà tots els interessats a realitzar un rodatge a Reus sobre què els cal fer per ocupar la via pública, llogar un equipament, aconseguir contactes... A través d'aquesta finestreta única, l'Ajuntament podrà assessorar els productors de cinema en tot allò que sigui possible per facilitar-los la feina durant els rodatges: proporcionar informació sobre els serveis municipals i el municipi en general i serveix que es puguin oferir i que puguin ser d'interès durant el rodatge.