Tags relacionats...

tarragonapoliticaurbanisme

S'aprova per unanimitat el POUM de Tarragona

font: ACN

publicat: 21-11-2008

El nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Tarragona ha estat aprovat aquest divendres amb el vot unànime de tots els grups polítics representats a l'Ajuntament. Uns, equip de govern, perquè asseguren haver millorat l'anterior document i els altres, oposició, perquè asseguren que no és tant diferent al que van aprovar quan governaven, s'han atribuït l'autoria del planejament general que ha de regir la ciutat en els pròxims anys.

CiU i PP han donat el seu sí al nou POUM per 'responsabilitat política' i han acusat l'equip de govern de no haver buscat el consens amb l'oposició. Per contra PSC i ERC s'han felicitat pel consens aconseguit i han qualificat la jornada com d''històrica'. PSC, CiU, PP i ERC han donat el sí a l'aprovació inicial d'un document que ja havia estat aprovat inicialment abans de les eleccions del 2007. Un cop fetes les modificacions que el nou equip de govern va considerar i ateses de nou un reguitzell d'al·legacions, socialistes i republicans consideren que 'aquest és el millor POUM que podia haver-se fet, donades les circumstàncies', segons ha assegurat el segon tinent d'alcalde de la ciutat, el republicà Sergi de los Rios. De los Rios també ha volgut assenyalar del nou document les aportacions més destacades del grup republicà, l'anella verda i el parc tecnològic i científic.

Per la seva banda, des del PSC, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat sentir-se 'un alcalde i un tarragoní feliç' i ha aprofitat la seva última intervenció al ple per felicitar el treball de tècnics i regidors en l'elaboració del POUM així com per recordar la tasca del primer tinent d'alcalde d'urbanisme de l'actual equip de govern, Josep Lluís Navarro, qui va perdre la vida pocs mesos després de prendre possessió del càrrec. El seu substitut, Xavier Tarrés, ha incidit en el procés de diàleg amb els veïns per resoldre les diverses al·legacions presentades i ha negat que la segona aprovació inicial del document no fos necessària, com esgrimien els grups de l'oposició.

CiU i PP han assegurat que el nou POUM no presenta canvis substancials respecte al document aprovat el maig del 2007 i que per això no calia fer una segona aprovació, la qual cosa hagués permès accelerar el procés. Així, acusen l'equip de govern d'oportunista per haver allargat durant un any i mig aquesta nova tramitació. Amb tot, tant CiU com PP han reconegut errors en l' elaboració del pla general que es va aprovar 'a corre-cuita', ha dit el portaveu popular Alejandro Fernández, abans de les eleccions municipals. Fernández ha afegit que aleshores es va cometre un 'greu error estratègic'.

El portaveu convergent, Joan Aregio, ha donat el vis-i-plau al POUM assegurant que aquest és continuista amb l'anterior i que el vot afirmatiu respon a una voluntat de fer 'una bona obra per la ciutat' si bé 'el POUM tindrà molt recorregut i rebrà modificacions', ha dit.

L'aprovació inicial d'aquest POUM és el primer pas per a què en uns dos o tres mesos es pugui aprovar de manera provisional, un cop rebudes noves al•legacions. Després de l'aprovació provisional el document passarà a la Generalitat, qui li haurà de donar el vist-i-plau definitiu.