Un jove escriptor rapitenc, Ramon Vernet, guanya el 12è Premi TINET de Narrativa Curta per Internet

font: Redacció Tinet

publicat: 26-11-2008

Ramon Vernet, amb l'obra "Atracament", ha estat el guanyador del 12è Premi de narrativa curta per Internet TINET que convoca l'Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació en el marc dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Vernet, de 24 anys, és en l'actualitat professor de català al Consorci per a la Normalització Lingüística de Cerdanyola del Vallès i és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment cursa la llicenciatura de Filologia Anglesa.

Ramon Vernet és el guanyador d'aquesta edició El veredicte del jurat es va donar a conèixer aquest dimarts al vespre a la Cambra de Comerç de TArragona, en el marc de la TINETàgora, organitzada per l'Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, que és qui convoca el premi. Durant l'acte, la doctora i professora universitària, Laura Borràs, va pronunciar una conferència sobre la ciberliteratura. El premi Tinet està dotat en 1.000 euros i la publicació de l’obra, juntament amb els deu últims finalistes, a càrrec de Cossetània Edicions. Enguany s’havien presentat 195 narracions curtes més, a aquest premi. El secretari del jurat i director d'OASI, Enric Brull, va ser l'encarregat de donar lectura a l'acta del veredicte.

L'obra guanyadora
El crim perfecte és el crim impune, el crim del qual no es pot ser acusat. Ningú no pot ser acusat d’un crim que no ha comès, així doncs, no hi ha crim més perfecte que el crim que no és crim. Un jove es trobarà, per atzar, amb l’oportunitat de cometre aquest no-crim i, amb el botí entre les mans, no hi ha dilemes morals que mereixin atenció. Seguir una vella i deixar que se senti intimidada no està penalitzat per la llei, com tampoc ho està acceptar regals de desconeguts. Atracament narra una anècdota afortunada d’un jove sense escrúpols.  

Les obres  finalistes

Només ens queda estimar-nos, de Xavier Cabús
Voltes de filaberquí, de Ferran Burgaya
Fàrmac, de Xavier Vallès
No estic enfadat amb tu, de Maurici Capdet
Collint conquilles, d’Alexis Fresnillo
De talls, de Joan Bustos
Foc, foc, de Núria Martí
Qüestió d’estat, deGemma Pellissa
El retorn de l’Alòdia, de Teresa Ibars
La pèrdua del meu primer amic, de Perfecte Soler

Un moment de la conferència de Laura Borràs a la Cambra "Ciberliteratura: l'última frontera de l'escriptura?"
Abans de la lectura del veredicte, la TINETàgora va començar amb una conferència a càrrec de la doctora i professora de la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya, Laurà Borràs, sota el títol:  Ciberliteratura: l'última frontera de l'escriptura?". Segons la conferenciant, “com gairebé totes les àrees del coneixement i la cultura, la literatura també ha trobat el seu espai en el mitjà que està modificant la nostra concepció del món: la xarxa Internet, un interessant i fructífer espai de tensió-interacció entre el que és tecnològic, artístic, social i polític.

La doctora Laura Borràs Castanyer (http://www.uoc.edu/in3/hermeneia/CV/lborras_cv/lborras_cv.htm) és un nom de referència internacional pel que fa a la docència i investigació sobre estudis literaris, i en particular, els relacionats amb les tecnologies digitals. És directora del grup d’investigació internacional Hermeneia i del Màster en Estudis literaris en l'era digital Grup 62/UOC. (http://www.uoc.edu/in3/hermeneia/master/cat/index.html)
Laura Borràs també és investigadora principal del projecte "Literatura en red. Estudios literarios y tecnologías digitales” finançat pel Ministerio de Educación y Ciencia, i és  professora dels Estudis de Llengües i Cultures i directora de l'Àrea Acadèmica de Postgrau dels Estudis de Llengües i Cultures de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).