Tags relacionats...

tortosamediambientsocietat

L'Ajuntament de Tortosa engega un projecte d'estalvi d'aigua al municipi

font: Premsa / Aj. Tortosa

publicat: 29-01-2009

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Medi Ambient, Valentí Marín, han presentat el Projecte d'Estalvi d'Aigua al Municipi de Tortosa que ha dissenyat la Casa de l'Aigua i que es centrarà en incidir en els usos urbans de l'aigua amb la finalitat de minimitzar les pèrdues en la xarxa d'abastiment i en conscienciar la ciutadania en la importància cabdal de l'estalvi hídric: "El projecte -ha dit l'alcalde de Tortosa- s'ha pogut tirar endavant gràcies al cofinançament de l'Agència Catalana de l'Aigua -ACA- que va treure una línia d'ajuts el 2007 a la qual l'Ajuntament de Tortosa es va acollir".

L'alcalde, Ferran Bel, durant la presentació de la campanya Bel ha expressat també que "tenim molt de camp a recórrer encara, molta feina a fer, ja que s'ha de convertir en un projecte útil i col·lectiu i pel qual comptem amb que la ciutadania se'l faci seu". A la presentació han participat també German Bastida, director de la Casa de l'Aigua de Tortosa, i la coordinadora de l'entitat, Elisabet Bonfill.

El projecte tindrà un termini d'un any natural -desembre de 2008 fins a desembre de 2009- per a dur a terme els objectius que s'ha fixat, realitzant-se en tres fases diferenciades: una primera fase de diagnosi de la situació, del nivell de conscienciació ciutadana, i de la gestió hídrica del municipi; Una segona de diàleg i formació, en la que s'elaboraran plans d'acció en tres grups de treball diferents (gestió-legislació, educació ambiental, i ciutadania) basant-se en els punts forts i febles detectats al document de diagnosi; I una tercera de síntesi final, amb la creació d'un espai d'assessorament i difusió de resultats. La finalitat d'aquest treball és aconseguir la disminució del consum d'aigua a partir d'una sèrie d'indicadors que vetllaran per un correcte procés dels mecanismes que es posaran en marxa. El projecte es portarà a terme a través de l'EMSP S. L., l'Empresa Municipal de Serveis Públics de l'Ajuntament de Tortosa, i té un pressupost de 163.500 €, aportats al
50 % per l'ACA i per l'Ajuntament de Tortosa. 

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient ha assegurat que "des de l'Ajuntament treballem sempre en polítiques de màxima sostenibilitat", i ha expressat la seva confiança en la implicació de la ciutadania en adquirir els necessaris hàbits d'estalvi d'aigua de cara a un futur, ha dit, "problemàtic a nivell global pel que fa a l'abastiment hídric".