Cossetània, juntament amb dues editorials més, traurà els primers llibres electrònics en català

font: Redacció Tinet

publicat: 30-01-2009

Aquest mes de febrer, la Xarxa d'editors independents, formada actualment per les editorials Cossetània (Valls), Bromera (Alzira) i Angle (Barcelona), presentarà els primers llibres electrònics en català. Ho farà a través del seu web www.edi.cat a un preu més econòmic (al voltant d'un 35% de rebaixa en relació a l'edició en paper). Està previst que cada una de les editorials publiqui inicialment 5 llibres en format digital.

La Catosfera literària La transformació més evident i propera que està experimentant el món editorial és la conversió del llibre convencional en el llibre digital, l’e-book, de transmissió electrònica i en format no paper. Les tendències marcades pels països més avançats indiquen un clar augment d’aquest segment. En aquest sentit, la xarxa Edi.cat considera que Catalunya ha de ser capdavantera en la transformació del sector editorial i sobretot vetllar perquè en el nou entorn digital es puguin trobar continguts en català. Segons aquestes editorials, la llengua catalana no pot quedar arraconada de l’aparador mundial i els lectors catalans han de poder accedir en català als continguts.

Els primers llibres digitals de Cossetània

L'editorial vallenca Cossetània serà una de les capdavanteres en publicar llibres digitals en llengua catalana. Ho farà amb cinc propostes:

  • 100 maneres de descobrir un crim de Moisès Peñalver Núñez
  • La catosfera literària de diversos autors
  • El vertigen del trapezista de Jesús M. Tibau
  • Vilaniu de Narcís Oller
  • El viatge de Rudy de Ramon Aymerich i Ester Romeu