TINET posa en marxa el canal turisme.tinet.cat

font: Redacció Tinet

publicat: 04-02-2009

La Xarxa Ciutadana de les Comarques de Tarragona posa en marxa, a través del seu portal www.tinet.cat, un nou canal dedicat al turisme que permetrà als usuaris accedir de manera ràpida senzilla als punts d'interès turístic de la demarcació. L'accés a aquest canal pot fer-se a través del portal de TINET, o bé directament, amb l'adreça turisme.tinet.cat, tant des d'un ordinador, com des d'un dispositiu de telefonia mòbil.

La Diputació ha acollit la presentació als mitjans d'aquest nou canal de TINET Durant la presentació als mitjans de comunicació que s’ha fet aquest migdia al Palau de la Diputació, el president de l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, Alejandro Fernández, ha destacat que aquesta iniciativa respon a la filosofia de màxima innovació i col·laboració amb els municipis que mou aquest organisme. Segons Fernández, “el turisme és bàsic i aquest producte permet oferir elements diferenciadors i presentar una oferta atractiva que afavoreixi el desenvolupament econòmic dels municipis”.

Per la seva banda, el director d’OASI, Enric Brull, ha destacat que aquest nou canal significa “una innovadora i efectiva eina de participació i promoció”. Brull ha explicat el funcionament d’aquesta aplicació, que de moment inclou una seixantena de punts d’interès i que es presenta en català, amb la intenció que en el futur s’ofereixi en més idiomes.

Els usuaris, un cop situats al mapa de les comarques tarragonines, poden cercar els diferents municipis i comprovar els llocs d’interès que poden ser visitats. Clicant en aquests punts, trobaran informació i imatges, així com també un podcast (un enregistrament d’àudio) explicatiu d’aquell emplaçament, monument, paratge, etc.
 
Aquest nou canal turístic, específic sobre les comarques de Tarragona, pretén posar a l’abast dels ciutadans una eina senzilla i alhora efectiva per a conèixer l’extens patrimoni cultural, turístic i de lleure de casa nostra. És alhora un interessant aparador per als municipis, que poden mostrar la seva oferta en aquests àmbits, a través d’una aplicació que integra el conjunt de les comarques tarragonines i que permet incorporar nova informació, imatges i recursos, així com ampliar la ja existent.

Una eina dinàmica i de participació

Turisme.tinet.cat està oberta a la participació activa dels usuaris de TINET, i molt especialment destinada als propis ens del territori, amb l’objectiu que facin les seves aportacions, incorporant informació i imatges sobre els emplaçaments que considerin interessants per als potencials visitants. Això permetrà una actualització constant de la informació que evitarà trobar referències, dades útils, horaris, etc., obsolets. D’altra banda, el fet que siguin els ajuntaments, patronats municipals, o altres ens que en depenen, els encarregats d’introduir directament les informacions sobre els seus propis municipis suposa una garantia de rigor i criteri per als usuaris. D’aquesta manera, els ciutadans que facin les seves consultes, tindran al seu abast una base de coneixement actualitzada i eficaç

La participació dels Ajuntaments i organismes de l’administració local, així com dels particulars interessats, es podrà fer de manera senzilla mitjançant l’accés a la interfície que permet incorporar contingut al canal, després d’haver-se identificat i donat d’alta com a ‘redactors’.

El nou canal turisme.tinet.cat ha estat creat i desenvolupat per l’equip tècnic de l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona, encarregat, també, de mantenir i actualitzar el portal de TINET.