Tags relacionats...

ametllademarculturaliteratura

L'advocat Damià del Clot guanya el XVII Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar

font: Cossetània Edicions

publicat: 17-02-2009

Damià del Clot i Trias, advocat, ha guanyat el XVII Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar, que està dotat amb 3.000 euros, amb el relat "Notes d'un viatge a l'infern". La narració, que publicarà Cossetània Edicions el proper mes de maig, troba el fonament en un cas real que inspirà l'autor. Segons l'autor, Notes d'un viatge a l'infern es basa en un cas d'assassinat i un advocat que busca referents en el cinema per entendre els motius del seu client: "La novel.la parla de la degradació d'un escriptor a partir de la separació de la seva dona.

Damià del Clot, el guanyador del premi Ella porta una vida desorganitzada. Ell perd el senderi, i finalment l’assassina. Tot és narrat per l’advocat, que no creu que pugui trobar sol·lució per al seu client, però l’intenta entendre. L’obra del cineasta francès Claude Chabrol va en paral·lel a la trama de la novel·la. L’obra suposa un canvi de registre per a l’autor, que trobà l’inspiració en un cas real: “Fins ara havia publicat assaig, però ara he canviat de registre, faig narrativa; el tema que tracto en aquest relat prové d’un assumpte que em va arribar al despatx, i que em va fer pensar molt. Vaig anar estudiant el client, m’hi vaig obssessionar una mica, potser.”

Damià del Clot va néixer a Vilassar de Mar el 1973. Del Clot també és autor dels assaigs La delegació de funcions del President de la Generalitat. La figura del Conseller Primer. Ed. Mediterrània; L’espai nacionalista a Catalunya (1999-2006): Crònica d’un enfrontament (Finalista Premi Nacional d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès) Ed. La Busca. Notes d’un viatge a l’infern serà la primera novela d’aquest autor.

Damià del Clot i Trias és membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona des de l’any 2001 i soci codirector del Despatx professional Consell Legal Advocats. És Doctorand en Dret Constitucional, D.E.A en Dret Constitucional (Universitat de Barcelona) i Diplomat en Dret Constitucional i Ciència Política (UB). També és regidor i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar i actualment està enllestint el que serà el seu tercer llibre.