Tags relacionats...

reussocietat

Els esplais i escoltes de Reus juguen pels esports adaptats i les discapacitats

font: Agrupament Escolta Montsant-Cim

publicat: 30-03-2009

Uns 120 infants menors d'11 anys dels diferents esplais i agrupaments escoltes de Reus participen en l'activitat anual "Juga per...", organitzada des de la Coordinadora d'Esplais i Escoltes de Reus (CEER), que enguany estava dedicat als esports adaptats i les discapacitats. Tot i el canvi d'ubicació d'última hora degut a la pluja, l'activitat es pogué realitzar amb normalitat. Amb tot, però, es reduí l'assistència a tan sols els infants membres de les entitats d'educació en el lleure. Igualment, s'hagueren d'adaptar algunes activitats a un espai interior.

Els participants van comprovar les dificultats amb què es troben les persones amb discapacitats L'activitat reproduia uns jocs olímpics on els infants podien anar participant als diferents jocs proposats per les diferents entitats. En cada joc es simulava una discapacitat i s'intentava que l'infant s'adonés de les dificultats que això suposa. Així, els xiquets i xiquetes van poder pintar amb la boca, jugar a bàsquet amb cadira de rodes, aprendre el seu nom en llengua de signes, jugar a futbol amb pilota de cascavells, fer mímica, jugar a bitlles sense veure-hi, etc. La tarda s'acabà amb un berenar i l'actuació del grup d'animació infantil "Can Cantem".

Els monitors i caps de les diferents entitats acabaren el dia amb un sopar i vetllada conjunta en el mateix espai de la palma.