Tags relacionats...

reuseconomiaconflictelaboral

Els treballadors de l'IMFE de Reus reclamen integrar-se a la plantilla municipal

font: ACN

publicat: 21-05-2009

El comitè d'empresa de l'Institut Municipal de Formació i Empresa (IMFE) Mas Carandell de Reus ha presentat una denúncia a Inspecció i Seguretat Social contra l'Ajuntament de Reus, la Fundació IMFE Mas Carandell i el mateix IMFE, perquè volen entrar a formar part de la plantilla del consistori reusenc i estar sota el seu conveni. El comitè ha pres aquesta decisió després de donar per trencades les negociacions del nou conveni amb l'Ajuntament, i denuncia una possible 'cessió il.legal' de treballadors 'que no permet la llei', ja que pensen que el consistori s'estalvia costos' i 'eludeix responsabilitats' en contractar treballadors a través d'empreses 'fantasma o pantalla'.

Els treballadors reclamen regir-se pel conveni de l'Ajuntament El comitè d'empresa va començar el passat mes de febrer la negociació del nou conveni amb l'Ajuntament de Reus. En un inici, el consistori no va acceptar el posicionament dels treballadors que passava perquè aquests entressin a formar part de la plantilla municipal. Llavors, el consistori va demanar al comitè la redacció d'una proposta que recollís aquells punts del conveni de l'Ajuntament que els treballadors reclamaven.

Després que l'Ajuntament rebutgés aquesta proposta, el comitè dóna per trencades les negociacions del conveni i 'exigeix' de nou que els treballadors formin part de la plantilla municipal. No entenen perquè el consistori no els contracta directament i denuncien la 'cessió il·legal de treballadors'. 'L'Ajuntament s'inventa un organisme autònom i una fundació que no tenen una estructura pròpia, sinó que funcionen únicament com a empreses fantasma o pantalla que l'únic que fan és contractar personal i posar-lo a disposició municipal', asseguren els treballadors en referència, en aquest cas, a l'Institut Municipal de Formació i Empresa i a la seva Fundació.

És per això que el comitè d'empresa traslladarà el cas davant Inspecció i Seguretat Social de Tarragona, i no descarta recórrer a la via judicial si l'Ajuntament 'no reacciona'. De moment, ja han anunciat que durant l'acte de celebració dels 20 anys de Mas Carandell que té lloc aquest dijous a la tarda, faran un acte informatiu per donar a conèixer la situació.