La Plataforma Antitaurina demana que no es tornin a fer curses de braus a Tarragona

font: ACN

publicat: 30-06-2009

La Plataforma Antitaurina de Tarragona ha presentat aquest dilluns més de 7.200 firmes a la Diputació demanant que s'impedeixi la celebració de curses de braus a la plaça de toros de la ciutat. L'entitat sospita que diversos membres de la Diputació volen tornar habilitar la plaça de toros, actualment en obres, per oferir noves curses de braus, uns treballs que s'inclourien en la segona fase d'obres, encara pendent d'aprovar.

 Els antitaurins denuncien 'l'alt cost públic' que suposarien els treballs per instal·lar els equipaments necessaris per celebrar curses de braus. 'Suposarien una inversió pública d'entre cinc i deu milions d'euros', ha manifestat el portaveu de la plataforma, Miguel Gutiérrez.

A través de les més de 7.200 firmes i el manifest presentat, la Plataforma Antitaurina de Tarragona insta la Diputació a que les noves instal·lacions de la plaça de toros s'utilitzin per celebrar tot tipus d'actes a excepció de les curses de braus. El portaveu de la plataforma, Miguel Gutiérrez, ha alertat que si finalment la segona fase d'obres de la plaça inclou la reconstrucció dels anomenats 'toriles' -espai on es tanca als braus abans de sortir a la plaça- Tarragona podria celebrar curses de braus a partir d'aquest estiu.

Gutiérrez també ha assenyalat que el pressupost inicial de la primera fase d'obres de la plaça de toros 's'ha triplicat arribant als 30 milions d'euros' i que si finalment la Diputació opta per habilitar l'espai per oferir curses de braus el pressupost de la segona fase 'augmentarà entre cinc i deu milions més, un diners que sortiran dels nostres impostos'.

Gutiérrez també ha denunciat la 'manca de diàleg' de la Diputació de Tarragona. La Plataforma Antitaurina assegura que ha intentat reunir-se diversos cops amb el president de la institució, Josep Poblet, però que encara no han rebut cap resposta. Aquest dilluns els antitaurins pretenien presentar les més de 7.200 firmes contra les curses de braus al president però tampoc ho han aconseguit. 'No ens ha volgut rebre i finalment hem presentat les signatures al registre de la Diputació', ha explicat Gutiérrez.

El portaveu de la Plataforma Antitaurina de Tarragona ha anunciat que si la Diputació segueix sense atendre les demandes dels antitaurins convocaran mobilitzacions més contundents.