El Consell Comarcal de l'Alt Camp, a favor de les consultes populars per la independència

font: ACN

publicat: 01-10-2009

En el ple ordinari del Consell Comarcal de l'Alt Camp ha aprovat aquest dimecres 30 de setembre dues mocions referents a les consultes populars per la independència, una presentada per CiU i una altra per ERC. Aquestes dues formacions hi ha votat a favor -deu vots- i els consellers del grup socialista -set-, en contra. D'aquesta manera el de l'Alt Camp es converteix en el primer dels 41 consells comarcals de Catalunya que aprova una proposta d'aquest tipus.

El plenari va aprovar les dues mocions Una de les dues mocions ha estat presentada pel grup polític comarcal de Convergència i Unió “en suport a la Consulta popular d’Arenys de Munt i la resta de consultes, que en aquest sentit, es celebrin a Catalunya”. La segona ha estat presentada pel grup polític comarcal d’ERC, en suport “a les consultes populars municipals per la independència”. Les dues mocions han obtingut els vots favorables de republicans i convergents, un total de deu –cal destacar l’abscència al ple d’un conseller de cada grup-.

En contra s’han posicional els consellers socialistes. La seva portaveu, Sílvia Rubió, ha argumentat que “estan a favor que les entitats organitzin consultes populars però que no és una competència del Consell Comarcal de l’Alt Camp”.

Nou conseller en el grup socialista

En el ple d’aquest dimecres Josep Maria Abellà va prendre possessió com a conseller comarcal de l’Alt Camp. Abellà ocupa el lloc en el grup comarcal de Progrés Municipal-Partit dels Socialistes de Catalunya (PM-PSC) de Ramon Banach, que va presentar la seva renúncia el passat mes de juliol, serà conseller delegat de Foment de l’Ocupació, dins de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local.  El relleu dins del grup comarcal PM-PSC es fruit de l’acord pel qual, en el moment que el Ramon Banach assolís l'alcaldia d'Aiguamurcia –fet que es va produir el mes de juny passat-, aquest renunciaria a l'acta de conseller comarcal per tal de tenir una major dedicació a l'alcaldia. Tal com constava en la junta electoral, el suplent que havia d’incorporar-se com a nou conseller era Josep Maria Abellà.

Josep Maria Abellà i Rovira va néixer el 4 de desembre de 1943 al Pont d’Armentera. Està casat, és pare de cinc filles i des de l’any passat està jubilat. Músic vocacional, ha fet diversos cursos de perfeccionament musical i és director de la Coral de l’Esglesia del Pont. Abellà va entrar en política el 2003, quan va liderar una candidatura independent que va obtenir tres dels set regidors del ple del Pont d’Armentera. Durant aquests quatre anys va estar a l’oposició. El 2007 Abellà va liderar la llista de Progrés Municipal-Partit dels Socialistes de Catalunya, formació que va obtenir dos regidors. El febrer de 2008 es va incorporar al govern municipal com a regidor de Serveis. Al cap d’un any els regidors socialistes van abandonar el govern pontorrí i actualment estan a l’oposició.

El nou conseller de Foment de l’Ocupació també serà membre de la comissió informativa de Promoció del Territori i del Patronat Comarcal de Turisme de l’Alt Camp, càrrecs que ocupava Banach. Un altre conseller socialista, Josep Ramon Moreno, rellevarà el conselller sortint com a membre del Consorci de Desenvolupament de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia. Aquests canvis també es van aprovar en el ple d’aquest dimecres.