Tags relacionats...

tarragonallibres

Tarragona ret homenatge a l'escriptor Josep Anton Baixeras

font: ACN

publicat: 24-04-2007

L'Ajuntament de Tarragona ha volgut dedicar la tradicional recepció de Sant Jordi a l'escriptor Josep Anton Baixeras, que fa pocs dies ha celebrat el seu vuitantè aniversari. Aquest Sant Jordi al migdia s'ha volgut celebrar de manera oficial la trentena de novetats editorials en català que han publicat els autors de la demarcació durant aquest últim any.

Clica per veure la imatgeEl tinent d'alcalde de Cultura, Albert Vallvé, ha estat l'encarregat de presentar Josep Anton Baixeras en la recepció al jardí del Teatre Metropol. Baixeras, autor de llibres com 'L'anell al dit' o 'Calipso' ha pogut celebrar amb els seus companys escriptors el seu aniversari. L'Ajuntament de Tarragona s'ha compromès amb Baixeras per dues bandes, en primer lloc, començar a publicar la seva obra completa i en segon lloc, elaborar una ruta literària per la ciutat que recorri els espais que Baixeras 'ha convertit en literatura'.

El jardí del Metropol també ha volgut homenatjar Baixeras amb la instal·lació 'Flaire', de Jordi Llort. Aquesta instal·lació volia representar la presència de la literatura 'en l'aire que respirem cada dia'. D'aquesta manera, sobre les taules del jardí hi havia llibres oberts d'on en sortien algunes lletres suspeses a l'aire. Els llibres de l'obra 'Flaire' eren una selecció d'autors destacats de la literatura universal, com José Saramago, Paul Auster, Milan Kundera, Darío Fo, Harold Pinter i l'homenatjat, Josep Anton Baixeras.

El Metropol també ha estat l'escenari d'entrega del I Premi APELLC Tarragona Sant Jordi 2007, que vol potenciar l'esperit literari entre els joves. En la categoria de 14 a 17 anys la guanyadora ha estat Sara Pasqual, de Constantí, amb 'Escac i mat'. 'Camins fressats' ha estat l'obra que ha guanyat en la categoria de 18 a 21 anys, l'autor és el jove tarragoní, Adrià Targa. L'organització del concurs ha cregut convenient donar els dos accèssits a la categoria de 14 a 17 anys, ja que la participació entre els més joves ha estat molt més elevada. Així doncs, Anna Solé Sans amb 'I la mort m'acarona els cabells, ha estat la tarragonina que s'ha emportat un dels dos accèssits i l'altre ha estat per Patrícia del Barrio, de Torredembarra, per 'Retalls del meu destí'.

Durant l'acte també hi ha intervingut l'escriptor Òscar Palazón que parlant de la literatura que es fa al Camp de Tarragona ha dit que 's'hi pot trobar literatura per a tots els gustos, des de memòries, reculls d'articles periodístics i traduccions d'autors estrangers de primera fila, fins a narrativa curta, poesia i novel·la de tots els gèneres, passant per obres de teatre, edicions de clàssics locals, o llibres per al públic més jove.