Resignació entre els veïns de Tarragona pel tancament de l'únic cinema del centre de la ciutat

font: ACN

publicat: 20-10-2009

Després de dotze anys en funcionament l'únic cinema del centre de Tarragona, els Lauren del Parc Central, han tancat portes aquest diumenge. La notícia ha despertat un cert rebuig entre molts tarragonins, ja que a partir d'ara, si volen veure cinema convencional sense sortir de la ciutat no tindran més remei que apropar-se al complex comercial Les Gavarres, a uns dotze quilometres del centre de Tarragona, on els cinemes Oscar tenen una quinzena de sales.

Els cinemes van tancar portes diumenge passat Sempre anàvem als Lauren perquè no tenim cotxe i ara haurem d'estar pendents dels autobusos', ha manifestat Patrícia Torres, que cada dos mesos es reunia amb els seus companys de classe per veure alguna pel·lícula al Parc Central. El tancament dels Lauren han deixat el centre de la ciutat sense sales de cine, després que els cinemes Oscar també tanquessin portes fa uns vuit anys i els cinemes Catalunya baixessin les persianes el 1999. 'Quan el pàrquing del Parc Central va passar a ser de pagament ja m'ho vaig veure venir, no pots estar pagant aparcament durant les més de dues hores que duren algunes pel·lícules', ha manifestat Laura Morales, una usuària del Parc Central.

Des de principis del passat febrer i després de molts anys sent gratuït, el pàrquing del Parc Central va passar a ser de pagament. De fet, aquesta és una de les causes per les quals el cinemes Lauren han perdut clientela en els darrers mesos. Per la seva banda, l'Ajuntament de Tarragona ha lamentat aquest dilluns el tancament d'aquest cinema. La portaveu del consistori, Begoña Floria, ha explicat que la clausura de la companyia s'emmarca en un context de canvi en els usos d'oci dels ciutadans i amb l'actual recessió econòmica.

Floria ha recordat que tot i lamentar-ho, el consistori no pot intervenir en la decisió del tancament ja que pertany a l'àmbit privat, La portaveu, però, ha avançat que l'àrea de Cultura està treballant per oferir una programació cinematogràfica estable a la ciutat l'any vinent, una oferta que fomentarà el cinema d'autor.