La Diputació promou la clementina de les Terres de l'Ebre

font: Premsa / Diputació de Tarragona

publicat: 29-10-2009

El Mercat Central de Reus ha acollit aquest dijous una mostra de cuina elaborada amb clementines de les Terres de l'Ebre i la presentació de l'opuscle La clementina a taula, dues iniciatives impulsades per la Diputació de Tarragona per promoure aquest cítric. L'acte s'emmarca en el projecte Productes Locals de Qualitat (PLQ), promogut per l'Organisme Autònom Desenvolupament Local (OADL), amb l'objectiu de donar a conèixer els productes alimentaris de les nostres comarques que disposen d'algun distintiu de qualitat i de fer difusió, en aquest cas entre els clients del Mercat Central de Reus, d'aquest cítric que ara inicia la temporada.

Un moment de l'acció de promoció al Mercat de Reus A l’acte, hi han assistit el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; l’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez; els diputats Miquel Àngel López Mallol, Joan Josep Malràs, Misericòrdia Montlleó, Josep Cruset, J. Lluís Cusidó, Misericòrdia Dosaigües i Tomàs Bigorra, També hi han estat presents Josep Estrada, president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Clementina de les Terres de l’Ebre, i la presidenta de l’associació de venedors del Mercat de Reus, Rosa Costa.

L’OADL ha preparat aquesta mostra de cuina en directe, a càrrec del cuiner i professor de nutrició de la URV, Francesc Blanch. Els clients del Mercat de Reus han pogut presenciar com es cuinen tres plats (una amanida d'enciams i clementina amb la seva vinagreta, un magret d’ànec amb salsa agredolça d’aquest cítric i una crema de formatge amb confitura de clementina) i han degustat una crema de formatge amb confitura de clementina. S’han repartit 350 tiquets de degustació i, a més, s’ha lliurat la recepta d’aquestes postres i un exemplar de l’opuscle.

El president de la Diputació ha destacat que Reus és “un referent en nutrició”, motiu pel qual s’ha optat per fer-hi l’acció promocional i la presentació de l’opuscle de la clementina. S’ha triat el Mercat central perquè, a més, “se situa al cor de Reus”. Josep Poblet s’ha referit a la tasca que du a terme l’OADL de la Diputació en suport dels productes del territori, com el vi, l’arròs, les avellanes, el peix blau, el préssec, l’oli, els calçots, les patates, la mel i molts altres. Poblet ha assenyalat que tots aquests productes representen un dels grans valors de l’economia i que, a més, potencien el paisatge i un model de vida.

De la seva banda, el president de l’OADL, Joan Josep Malràs, ha ressaltat que actes com el d’avui serveixen per acostar els productes de la terra al consumidor, a través dels mercats com a canal tradicional. Malràs ha destacat, així mateix, l’excel•lent qualitat de les clementines de les Terres de l’Ebre, cosa que també ha afirmat el president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Clementina de les Terres de l’Ebre, Josep Estrada.

L’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, ha ressaltat la tasca que du a terme la Diputació de Tarragona, a través de l’OADL, en pro dels productes locals de qualitat, una tasca que ha definit com a “insubstituïble” i beneficiosa per al territori. Finalment, la presidenta de l’associació de venedors del Mercat de Reus, Rosa Costa, ha agraït a la Diputació el fet d’haver escollit aquest espai comercial per dur a terme l’acte promocional.

Les Clementines de les Terres de l'Ebre han estat distingides amb el segell IGP (Identificació Geogràfica Protegida) denominació que avala la procedència i la qualitat d'aquest PLQ amb una producció tan important a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. Al Mercat de Reus hi ha un total de set parades on es pot comprar aquesta fruita.