La TINETjornada ensenya com fer un videobloc a més d'un centenar de participants

font: Redacció Tinet

publicat: 09-11-2009

Més d'un centenar de persones han participat aquest dissabte, 7 de novembre, al Palau de la Diputació de Tarragona, en una nova i exitosa edició de la TINETjornada, dedicada en aquesta ocasió a la creació de videoblocs a Internet. L'autor de l'exitós web "El cocinero Fiel", Txaber Allué ha repassat els claus per a fer un videobloc i aprofitar els oportunitats que ofereix Internet. El president de l'Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona, Alejandro Fernández, ha estat l'encarregat d'inaugurar la TINETjornada, i ha destacat com a Internet "la democratització de les eines audiovisuals ha obert oportunitats a tothom, de manera que amb talent i esforç qualsevol pot ser influent".

Fotografia de família dels assistents davant les portes de la Diputació El Director d’OASI, Enric Brull, ha donat la benvinguda als participants, recordant la bona salut que gaudeix la comunitat tinetaire, actualment amb 28.280 integrants, i ha fet la presentació del ponent principal de la sessió, el creador del videobloc sobre gastronomia més visitat de l’Estat i el primer a saltar a la Xarxa El cocinero fiel  http://elcocinerofiel.blogspot.com, guanyador del premi Navarra Gourmet 2009 com a millor videobloc de gastronomia de tot l’Estat.

La preparació en directe d’un romesco i la web 2.0

Txaber Allué ha cuinat, amb la participació activa dels assistents, un romesco, alhora que ha mostrat les eines i el procés d’enregistrament i elaboració d’un video per a penjar-lo posteriorment a la Xarxa. L’experiència ha servit als assistents per a comprovar com es crea i es tracta tot el material multimèdia que després estarà a Internet, així com per a conèixer aspectes de l’anomenada web 2.0, amb un exemple pràctic de participació i col•laboració en continguts que es mostren a Internet.

  El president i el director d'OASI, Alejandro Fernández i Enric Brull, respectivamentTxaber Allué assessora a PIMES en temes de gestió, emprenedoria i estratègia. A més, és professor associat de la URV i consultor de la UOC. La seva carrera professional ha estat sempre lligada al món de la comunicació, ha fundat dues empreses, una productora i una de comunicació, i ha estat gerent d'una tercera. Des de 2007 manté el videobloc El cocinero fiel que ha experimentat un creixement constant. La seva ha desembocat en la seva participació en nombroses conferències i tallers en la matèria.

La darrera part de la TINETjornada, Jaume Parés, ha presentat el "Curs de vídeo digital" preparat expressament per a aquesta sessió per a aprendre de forma senzilla i didàctica a editar imatges de vídeo. El curs, en format multimèdia es pot consultar al canal TINETxarxa a YouTube (llista de reproducció Curs de vídeo digital).

  Els participants han pres part en una curiosa i multitudinària fotografia de família a les escales del Palau de la Diputació, lluint un davantal que han rebut com a obsequi de TINET per la seva participació en aquesta edició, tenint en compte la relació de la jornada amb un videobloc gastronòmic.

La TINETJornada, una trobada anual i dels usuaris de la Xarxa Ciutadana
La Tinetjornada té caracter anual La TINETjornada és una trobada de difusió anual organitzada per l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona, que tracta sobre les tendències i les novetats en el món d'Internet i de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC). La d’enguany ha estat la sisena edició d’aquesta convocatòria, que des de 2004 té caràcter anual. A més del caràcter pedagògic, la TINETjornada suposa el retrobament del molts tinetaires que any rere any són fidels a aquesta cita. L'Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, de la Diputació de Tarragona, organitza la TINETjornada en el marc de les seves activitats i iniciatives de caràcter formatiu amb l'objectiu de contribuir a la difusió de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i a estendre’n el seu ús. Per aquesta raó, la convocatòria és oberta i va adreçada a tot el públic en general.

Descarrega't les fotografies de la jornada:
http://www.tinet.cat/portal/uploads/fotogruptinentjornada1_20091109081255.jpg
http://www.tinet.cat/portal/uploads/Tinetjornadatxaberallue_20091109081911.jpg
http://www.tinet.cat/portal/uploads/tinetjornadaassistents_20091109082136.jpg
http://www.tinet.cat/portal/uploads/tinetjornadaponents_20091109082354.jpg
http://www.tinet.cat/portal/uploads/tinetjornadaponents2_20091109082627.jpg