TINET posa a l'abast dels internautes 240 obres per a la lectura amb e-book

font: Redacció Tinet

publicat: 11-12-2009

TINET, la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona, posa a l'abast de tots els internautes, de forma gratuïta, un total de 241 obres literàries en format PDF que poden ser descarregades i llegides mitjançant els nous dispositius de lectura electrònics: els e-book. Els textos es troben classificats per autor, títol de l'obra i matèria a la TINETbiblioteca (http://www.tinetbiblioteca.org/), que ha aconseguit reunir un ampli fons d'obres literàries gràcies al fet que aquesta eina permet a qualsevol persona publicar i difondre els seus textos literaris. Es tracta, doncs, d'una àmplia llibreria digital d'accés lliure i gratuït.

Alejandro Fernández utilitzant un e-book L’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona, vol, a més, impulsar la publicació d’obres de narrativa curta a Internet a través de la TINETbiblioteca. L’objectiu és ajudar els autors novells a difondre els seus treballs i alhora aconseguir que aquest sigui un lloc de referència a la Xarxa pel que fa a la difusió d’aquest gènere literari. En aquest sentit, OASI oferirà a tots els autors que presentin les seves obres a les futures edicions del Premi TINET de Narrativa Curta la possibilitat de publicar-les a la TINETbiblioteca. En l’actualitat, ja hi ha una col·lecció dedicada als finalistes d’aquest premi, que arribarà l’any vinent a la 14ena edició, i que es lliuren anualment en el marc dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. 

La TINETbiblioteca: tothom pot ser autor i difondre les seves obres
El Portal de TINET ofereix la possibilitat a qualsevol persona publicar els seus textos literaris i difondre la seva obra a la Xarxa gràcies a la TINETbiblioteca. Per a poder utilitzar aquesta aplicació només cal ser membre registrat de TINET i donar-se d’alta, de manera ben senzilla, a través d’un formulari online que es pot torbar a l’adreça  a http://www.tinetbiblioteca.cat/, dins l’apartat donar-se d’alta.

Un cop omplert el formulari i després de fer clic en el botó d’enviar, l’autor/s de l’obra cedeix de manera voluntària els drets de reproducció de franc a Internet a la TINETbiblioteca. En qualsevol moment l’autor pot demanar lliurement modificar o retirar el contingut de la fitxa del llibre, adreçant un correu a: redaccio@tinetbiblioteca.org. D’aquesta manera un total de 165 autors han aconseguit publicar les seves obres a Internet. En total, la TINETbiblioteca conté 241 textos a disposició de qualsevol internauta, per a la seva lectura i/o descàrrega.

L’e-book i els seus avantatges

Els dispositius electrònics per a la lectura, o e-books han començat ja  a comercialitzar-se de manera massiva, i això ha permès a molts usuaris comprovar els avantatges d’aquesta eina per a la lectura. L’e-book pot ser adquirit, descarregat i utilitzat de manera immediata, sense necessitat de desplaçar-se a la llibreria o esperar un enviament. Es poden fer cerques automàtiques i creuar referències.  El transport és molt més còmode i senzill que el dels llibres en paper que tenen molt més pes i volum. Fins i tot, centenars o milers de llibres poden ser emmagatzemats en el mateix dispositiu. L’e-book també estalvia espai a casa. Podem disposar de moltes obres en un espai molt reduït. Aquests dispositius permeten, a més, fer anotacions, subratllats, etc.., que poden eliminar-se. Alguns dispositius permeten ampliar la grandària de la font i llegir amb poca llum, fins i tot, a la foscor.