Tags relacionats...

tarragonadansajornades

Tarragona es bolca a la dansa en el seu dia internacional

font: Redacció Tinet

publicat: 23-04-2010

Del 23 d’abril al 6 de maig podrem veure centenars de ballarins i ballarines tant en espectacles professionals, com en grans esdeveniments amateurs

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, presenta, un any més una sèrie d’espectacles i esdeveniments de dansa que s’han aplegat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa, que és el 29 de maig. Del 23 d’abril al 6 de maig, podrem assistir a uns deu actes al voltant d’aquest gènere artístic, tots ells molt diferents i carregats de complexitat logística; ja que mouran centenars de ballarins en la majoria dels casos.

A banda de la ja tradicional Barra del Balcó del Mediterrani, que és un acte simbòlic i únic al món; enguany les ballarines i ballarins de Tarragona es desplaçaran al Parc del riu Francolí el proper diumenge 25 d’abril i faran una tercera exhibició, la Mostra de Dansa, en dues funcions, al Teatre Metropol.

La temporada de Primavera del Metropol compta també amb dos espectacles de dansa, com són IT DANSA que presenta tres coreografies demà divendres 23 d’abril i la companyia de Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi el 6 de maig.

D’altra banda, i ja també de forma tradicional, aquest cap de setmana al Palau de Congressos, se celebrarà la Final del Concurs Nacional de Dansa Anaprode que des del 2006 té lloc a la nostra ciutat, i que seran dos dies en els quals es podrà gaudir amb les coreografies de diversos estils premiades a les semifinals realitzades a tot l’estat espanyol durant el mes de març.

Segons la tinent d’alcalde de Cultura, Carme Crespo “la voluntat d’aquest conjunt d’activitats és esdevenir un punt de trobada entre els alumnes de les escoles de dansa i la ciutadania en general, però també facilitar els amants i professionals d’aquest gènere la possibilitat de gaudir uns dies molt intensos al voltant de la seva tasca diària”.

També ha destacat que, com cada any “oferim la màxima pluralitat d’estils i d’edats participants, per així també aconseguir un ambient festiu per tota la ciutat al voltant de la dansa”.

PROGRAMA D’ACTES

Dijous 29 d’abril, 18 h // Balcó del Mediterrani                
GRAN BARRA DE DANSA CLÀSSICA AL BALCÓ DEL MEDITERRANI i lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa
Més de 150 alumnes de les escoles de Tarragona s’apleguen al Balcó del Mediterrani per fer els seus exercicis clàssics en una “barra” excepcional. L’acte estarà precedit per la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa.

Dijous 6 de maig, 21.30 h

GELABERT AZZOPARDI
SENSE FI/CONQUASSABIT
Teatre Metropol
Direcció artística: Cesc Gelabert, Lydia Azzopardi
Dues propostes per a deu ballarins tècnicament impecables que han emocionat públic i crítica.
Preu: 15 €
  
ORGANITZA:
-      Àrea de Cultura Ajuntament de Tarragona
-      Anaprode (Final del Concurs Nacional de Dansa dels dies 24 i 25 abril)

COL·LABOREN:
-      Associació per al Foment de la Dansa de Tarragona - AFDT (Escola Artis Tarragona, Escola Màrmara i Estudi de Dansa Montserrat)
-      Ártemis Plaja
-      Alma Flamenca
-      Abada Capoeira
-      Assoc. Sant Salvador
-      Conecting St. Pere i St Pau i Sant i La Canonja
-      Tecla’t Màgic
-      Scenic Dansa
-      Escoles Alhambra
-      Indra
-      Flash dance Torreforta
-      Raksaisha
-      Salsa Mery
-      Urban Style
-      Venus Center