Tags relacionats...

tarragonaagendajornades

17 de Maig. Dia d'Internet

font: GdP / Aj. Tarragona

publicat: 26-04-2010


El Dia d'Internet és un acte que se celebra mundialment el 17 de maig, impulsat per l'Associació d'Usuaris d'Internet (AUI). El novembre de 2005, la II Cimera Mundial de la Societat de la Informació celebrada a Tunis va aprovar proposar a l'Assemblea General de Nacions Unides la designació del 17 de maig com a Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació. La seva primera edició va tenir lloc el 25 d'octubre de 2005.

Aquesta celebració pretén donar a conèixer les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies per millorar el nivell de vida de la ciutadania i promoure l'ús d'Internet a tota la societat i aconseguir que Internet sigui més accessible per a les persones. A més a més, el Dia d'Internet dóna la oportunitat d'impulsar i afavorir l'accés a la Societat de la Informació als ciutadans inclosos dins lde a comunitat de risc de fractura digital.

A la ciutat de Tarragona, aquesta cita es va celebrar per primera vegada l'any 2006 amb una sèrie d'activitats  que es van dur a terme a la plaça Verdaguer, destinades sobretot a escolars. L'any 2008 i 2009 la jornada es va traslladar a la plaça de la Font.

L'any 2010 a més de l'esdeveniment del Dia d'Internet, la Xarxa de Telecentres de Tarragona ha preparat la segona edició del Concurs de fotografia digital (del 20 d'abril al 12 de maig) i s'hi ha introduït un nou concurs, la I Gimcana d'Internet de Tarragona (del 7 al 16 de maig), relacionada amb les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació). Sense oblidar la  Tarracowiki.

Els dos concursos estan oberts a tota la ciutadania. Si hi participeu teniu l'opció de guanyar premis com una XBOX 360 Elite, o una càmera digital compacta Sony Cyber-shot DSC-H55, disc durs externs My Passport Elite de 500 GB, ratolins, etc.


La celebració del "dia d'internet" sorgeix amb la intenció de difondre i promoure l'us d'Internet a tota la Societat, durant tot aquest dia  es realitzen diversos actes arreu del món.
Es pot consultar la informació completa a la pàgina de l'organizació: http://www.diadeinternet.org/2010/index.php?body=ppal⟨=es