Tags relacionats...

torredembarrapresentacio

Homenatge 25+1 a la figura de Xesco Boix

font: Redacció Tinet

publicat: 28-06-2010


Torredembarra prepara un homenatge a Xesco Boix

El proper 9 de juliol tindrà lloc l’Homenatge 25+1 organitzat per l’Associació Cultural La Traviesa


L’Homenatge 25+1 pretén recuperar de l’oblit la figura de Xesco Boix fent pujar a l’escenari a diferents músics i conta contes de la Vila i de fora. L’Associació Cultural La Traviesa, que és l’entitat organitzadora, fa una crida a la participació. Només cal posar-se en contacte amb l’entitat.
L’Homenatge 25+1 arriba un any després que diferents persones de Torredembarra ja haguessin intentat fer un acte com el que ara s’està preparant. Enguany, es farà el 25+1.
L’acte, que estarà dirigit expressament a la canalla, tindrà lloc al jardí de La Traviesa, al Carrer Tarragona s/n de Torredembarra.
L’Homenatge 25+1 vol animar a tothom, nens i nenes, papes i mames, tietes i tiets, veïns i veïnes, cosines i cosins, a venir a cantar, ballar i escoltar contes el proper dia 9 de juliol a les 19h.

Qui era Xesco Boix?

Francesc "Xesco" Boix Masramon (1946-1984) va ser el pioner de l’animació infantil a Catalunya. La seva feina és encara eina de treball per a mestres i educadors i el seu material continua vigent. Al llarg de la seva vida va gravar 35 discos i cassets i va publicar 10 llibres. Va fer més de 6.000 cantades en directe, majoritàriament per a la mainada. La seva feina va esdevenir una lluita pacífica per un món millor. La seva arma va ser la guitarra, la seva eina, les cançons i la seva voluntat, la de canviar tantes i tantes coses. Xesco Boix va actuar a la nostra Vila a la festa major de l’any 1982.

Els que participem d’aquest esdeveniment continuem volent un món millor, com ho va voler fer en Xesco i per això cantem als nostres nens i nenes les seves cançons, perquè encara creiem en la utopia.

L´Homenatge 25+1 vol animar a tothom a recuperar l´esperit “Xesco” i a pujar dalt l´escenari per compartir la cançó o el conte que més ens agrada.

Organitza ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TRAVIESA
Hora: 19h

Web: http://antropologiaimes.blogspot.com/2010/06/11-de-juny.html