TINET celebra el seus 15 anys amb un nou èxit de la TINETjornada

font: Redacció Tinet

publicat: 02-11-2010

El Palau de la Diputació de Tarragona va acollir aquest dissabte una nova edició de la TINETjornada, la trobada anual dels usuaris de TINET, la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona, que enguany compleix 15 anys de vida. Amb les inscripcions tancades des de fa dies, la trobada es va endinsar en el fenomen de les xarxes socials. La reunió, organitzada per l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona, va comptar amb la participació de 150 persones i amb les intervencions de l’expert Genís Roca, i dels components del grup musical “Els Amics de les Arts”. Els membres d’aquest exitós grup musical van explicar de primera mà la seva experiència a Internet per aconseguir irrompre i triomfar, com fan en l’actualitat, en el mercat discogràfic.

 El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va ser l’encarregat d’inaugurar la TINETjornada a les 10 del matí, tot destacant l’esforç per a posicionar Tarragona al món que representa la nova etapa de TINET, així com la tasca de difusió de l’ús d’Internet i les Tecnologies de  la Informació i la Comunicació que des de fa 15 anys porta a terme la Xarxa Ciutadana. Per la seva banda, el president de l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, Alejandro Fernández, va destacar l’actiu que representa TINET, que compta en l’actualitat amb 30.000 usuaris i que ara fa un salt endavant per a ser present a les xarxes socials. En aquest sentit, el director d’OASI, Enric Brull, va presentar les novetats del portal www.tinet.cat, amb la incorporació de tres nous canals i nous continguts relacionats amb el territori i amb els ciutadans: turisme, testimonis i personatges.
 
Els Amics de les Arts, a la TINETjornada 2010Saber aprofitar les xarxes socials
Durant la seva intervenció, Genís Roca, soci-director de RocaSalvatella, despatx de consultoria que aplica la lògica de les xarxes al desenvolupament estratègic i de negoci de les principals empreses del país, va posar en evidència la incidència real de les xarxes socials en la vida de les empreses. Roca va explicar que calen estratègies per aprofitar aquest fenomen, en va posar alguns exemples i va donar algunes pautes per a fer-ho.
 
Mentre, els components del grup musical “Els Amics de les Arts” van fer un recorregut per la història del grup, lligat des del seus orígens a Internet, des d’on es van fer sentir per primer cop fa sis anys i des d’on han aconseguit arribar a milers de seguidors que diàriament visiten el seu bloc i els seus espais a la Xarxa. Eines com els blocs, el facebook, els videoclips casolans penjats a youtube, i d’altres, els van permetre donar-se a conèixer fins a convertir-los en un referent indiscutible de l’actual panorama musical a Catalunya. La TINETjornada va acabar, precisament, amb tres temes musicals que “Els Amics de les Arts” van interpretar en directe per a tot el públic assistent.
 
La TINETjornada sota el títol “Aprofita les xarxes socials a Internet” va tenir lloc enguany coincidint amb el 15è aniversari de la Xarxa Ciutadana de les Comarques de Tarragona. En la seva línia de difondre les tendències i innovacions així com l’ús i l’aprofitament d’Internet i les TIC, OASI ha volgut posar a l’abast dels assistents informació i experiències útils per a comprendre i utilitzar les xarxes socials.