Tags relacionats...

novestecnologies

La revolució dels 140 caràcters serà el plat fort de la Catosfera d'aquest any

font: Redacció Tinet

publicat: 21-03-2011

La quarta edició de la Catosfera, que se celebrarà a finals de setmana a Granollers, tindrà els ulls molt posats a Twitter, l'eina de 140 caràcters que no només ha revolucionat el món de la comunicació sinó que darrerament també ha esdevingut una eina de mobilització ciutadana i de canvi polític, per exemple, als països àrabs. Ponències, seminaris, tallers formatius i activitats relacionades amb les TIC centraran el programa de Cdigital Granollers. L'esdeveniment pretén convertir-se en el punt de trobada de la xarxa 2.0 catalana. La taula inaugural es dirà 'Del bloc al microbloc' i hi intervindran personalitats com el director de l''Ara', Carles Capdevila, i el de l'ACN, Saül Gordillo.

Catosfera De fet, 'Del blog al microbloc' donarà nom a tot l'esdeveniment. La ponència inaugural anirà a càrrec del soci director de Roca&Salvatella, Genís Roca. Especialista en les lògiques socials de l'anomenada Web 2.0 i a incorporar la xarxa i les tecnologies a l'estratègia de les organitzacions, Roca és un divulgador expert de la societat xarxa i un reconegut ponent.

Divendres 25 de març a les sis de la tarda es farà la inauguració institucional que anirà seguida de la ponència de Genís Roca i de la primera taula rodona. Sota el títol 'Del blog al microbloc, la revolució dels 140 caràcters', el director del diari Ara, Carles Capdevila, l'emprenedor d'èxit 2.0, Dídac Lee i el director de l'ACN, Saül Gordillo parlaran dels canvis socials i en la comunicació que han portat les TIC i més concretament els microblocs.

Dissabte 26 hi ha programades cinc taules rodones sobre esports, empreses, tendències, música i humor a la xarxa. Al matí destaca especialment la taula sobre l'empresa catalana a les xarxes socials, amb Xavier Berneda (director de marketing de Munich Sports) Albert Castellón (director general de Moritz) i Núria Tarré (directora comercial d'Spanair). La tarda de dissabte serà per la cultura, la música i l'humor, amb la periodista Xantal Llavita, Valentí Sanjuan (vist i no vist), Jaïr Domínguez (La segona hora) o Adrià Serra (cap de nous continguts de El Terrat).

Més de 250 inscrits a l'oferta formació
La programació té tres propostes diferenciades per a tres públics: professionals, ciutadania en general amb inquietuds sobre les noves tecnologies i persones interessades en el món 2.0. El paquet formatiu en noves tecnologies Cdigital Granollers 2011 permet apropar als professionals tendències emergents, com per exemple, el desenvolupament aplicacions per iPhone i les nous reptes en l'àmbit dels continguts audiovisuals i mobilitat.
Aquesta oferta formativa obre una línia perquè empresaris, professionals i directius profunditzin en l'àmbit de les noves tecnologies i el màrqueting a internet. A més es programa una oferta de proximitat oberta a tota la ciutadania per tal de lluitar contra l'escletxa digital.

Granollers, ciutat per a treballadors mòbils
'Tercer lloc' és el nom de la xarxa de ciutats per a treballadors mòbils. Una iniciativa que dóna servei aquelles persones que treballen i socialitzen fora de casa i l'oficina. Per facilitar la seva feina es promocionen els punts de connexió wi-fi que hi ha a la ciutat, s'ofereix un cabdal de transferència de 256 kb, i està enfocat a la navegació. La connexió a internet està limitada a determinats continguts. Per tant, no es permet la descàrrega massiva de continguts audiovisuals, l'ús de la telefonia IP ni la videoconferència i l'accés a pàgines web està limitat per motius ètics. Aquestes limitacions són necessàries per complir els requisits que la Comisión Nacional del Mercado de las Telecomunicaciones imposa.