Tags relacionats...

novestecnologies

TINET difon a la Xarxa els treballs de recerca dels estudiants tarragonins

font: Redacció Tinet

publicat: 20-09-2011

El canal Biblioteca del web de TINET (http://biblioteca.tinet.cat), també conegut com a TINETbiblioteca, ha incorporat en el seu fons una nova col·lecció de llibres electrònics anomenada TARTREC, acrònim de Tarragona Treballs de Recerca. La nova col·lecció neix amb la voluntat d'anar agregant periòdicament treballs de recerca, elaborats per estudiants de les nostres comarques, que hagin centrat el seu estudi en algun aspecte relacionat amb la ciutat de Tarragona.

Aquesta prova pilot, que compta amb la col·laboració de la professora Anna Gispert (de l'IES Martí i Franquès de Tarragona), vol donar a conèixer a través de la Xarxa els treballs d'investigació que realitzen els seus alumnes. TINET hi col·labora adaptant els documents per a la seva lectura en dispositius electrònics (e-reader, tauletes tàctils...) i penjant-los en els seus servidors perquè estiguin a disposició de tothom.

Les obres es troben publicades al canal Biblioteca de TINET, agrupades dins la col·lecció TARTREC, i estan disponibles en format PDF i ePub, els estàndards més coneguts per a la publicació electrònica.

Santa Tecla i Tarragona, la seva història a través d'obres d'art Primers treballs publicats
Treballs TARTREC ja compta amb diversos treballs publicats. Els primers a incorporar-se a la col·lecció han estat Santa Tecla i Tarragona, la seva història a través d'obres d'art (2010), de Natàlia Soronellas, i El pòsit de pescadors i l'antiga llotja de peix. Formació del barri mariner de Tarragona, el Serrallo (2007), de Carla Pomerol.

El treball de recerca és un treball d'investigació que han de realitzar tots els alumnes de batxillerat catalans abans de finalitzar els seus estudis. Aquest treball, que sol estar emmarcat dins d'una matèria, està dirigit per un professor-tutor que guia l'alumne durant el desenvolupament del document.

La TINETbiblioteca, un servei gratuït per a publicar i compartir obres a Internet
La TINETbiblioteca és un servei gratuït de TINET, la Xarxa Ciutadana de les Comarques de Tarragona, que ofereix als ciutadans la possibilitat de publicar les seves obres a Internet de manera gratuïta i compartir-les amb la resta d'usuaris. Des d'aquest any, la TINETbiblioteca incorpora el format ePub, un format redimensionable de codi obert per a arxius de llibre electrònic (e-book) i que s'adapta automàticament a la pantalla del dispositiu des del qual es llegeix, per a facilitar-ne la lectura.