Exposició Joieria Contemporània. 6 Escoles, 6 Visions

font: Redacció Tinet

publicat: 10-11-2011

joia

L’ESCOLA D’ART I DISSENY DE LA DIPUTACIÓ A TARRAGONA ACULL L’EXPOSICIÓ JOIERIA CONTEMPORÀNIA. 6 ESCOLES, 6 VISIONS

La mostra aplega dissenys recents dels estudiants de sis escoles de joieria de Catalunya i el País Valencià.

Les joies exposades representaran els millors dissenys dels estudiants de joieria artística de l’Escola Llotja de Barcelona, l’Escola del Treball de Barcelona, l’Escola Massana de Barcelona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, l’Escola Arsenal de Vilafranca i la pròpia Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona estarà representada en aquesta mostra col·lectiva amb joies seleccionades dels estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria Artística, l’única titulació oficial de joieria que s’imparteix a les comarques de Tarragona. Seran dissenys dels estudiants Imma Batalla, Svetlana Voevonida, Toni Martí, Lorena Romero i Mireia Magre, entre d’altres. Fonamentalment es tracta d’una sèrie de polseres inspirades en el tema de l’aigua.

La mostra representa una oportunitat única per comprendre els canvis recents que està sofrint el disseny de joies, amb la incorporació de nous materials i amb un replantejament conceptual que vol incloure qualsevol element que serveixi per guarnir la figura humana, molt més enllà dels anells i les arracades tradicionals.

Horari visita: de dilluns a divendres, de 9:00 a 21:00
Dies: 14 novembre a 2 de desembre.
Inauguració: 14 de novembre a les 19h i comptarà amb l’assistència de professors i alumnes de les diverses escoles participants.

La mostra coincideix amb tot un seguit d’activitats formatives, com ara seminaris i conferències, que aproparan el millor de la joieria contemporània als estudiants de l’Escola tarragonina i al públic en general. La mostra col·lectiva neix arran de l’ exposició de joies de les tres escoles de joieria de Barcelona i de l’escola de la Diputació de Tarragona que es va fer a la fira Joya-Barcelona. En aquell moment es va proposar que la mostra fos itinerant i ara arriba a Tarragona ampliada amb els dissenys de l’escola valenciana i l’escola de Vilafranca.

Altres activitats
En aquest mateixa línia formativa, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona ha programades dues conferències en els propers dies. Una,  el dimarts 22 de novembre, a les 17h., sobre el coneixement de les gemmes emprades en la joieria actual. L’altra tindrà lloc el dilluns 28 de novembre, també a les 17h, i anirà a càrrec del joier Ramon Puig Cuyàs que parlarà de la seva obra. Aquest professor de l’Escola Massana és una de les figures de referència en la joieria experimental, caracteritzada per l’ús de tot tipus de materials, més enllà de la plata i la resta de metalls nobles tradicionals. Totes les activitats són obertes als exalumnes i al públic en general.Web de l’EADT amb més informació i fotos:
http://sae.altanet.org/houmuni/web/eadt///noticies/view.php?ID=2215