Tags relacionats...

finlandiareustecnoparc

El Tecnoparc de Reus estableix contactes amb BioTurku, el parc de biotecnologia referent a Finlàndia

font: ACN

publicat: 21-06-2007

El director científic de Tecnoparc, Lluís Arola i el director d'expansió, Xavier Gómez, mantindran fins aquest divendres, 22 de juny, trobades amb representants de diverses institucions i empreses de BioTurku (Finlàndia) per estudiar sinèrgies i col.laboracions futures. El parc científic d'aquesta ciutat del sud-oest de Finlàndia és un important nucli d'alta tecnologia, en concret de biotecnologia (BioTurku) i de tecnologies de la informació (ICT Turku). Les principals àrees d'experiència a BioTurku giren al voltant de malalties hormonals, neurològiques i inflamatòries i càncer, així com medicina regenerativa i biomaterials.

El director d'expansió de Tecnoparc, Xavier Gómez, aprofitarà l'estada per presentar el parc tecnològic amb la intenció de potenciar la investigació d'alt risc dels clústers locals de nutrició animal i humana.

Un altre propòsit és donar a conèixer l'empresa Shirota Functional Foods, impulsada amb Innova, l'Hospital Sant Joan de Reus, la Universitat Rovira i Virgili i La Morella Nuts, que està dedicada al disseny d'aliments essencialment nous i aliments funcionals, així com la comercialització de serveis tecnològics a d'altres empreses alimentàries. Tant ell com el director científic de Tecnoparc, Lluís Arola, explotaran sinèrgies amb BioTurku de cara a establir futures col·laboracions.

Xavier Gómez i Lluís Arola acompanyen a la delegació del sector biotecnològic català que ha organitzat la BioRegió de Catalunya encapçalada per Manel Balcells. La delegació compta amb representants del Parc Científic de Barcelona, de l'Institut d'Alta Tecnologia i del Tecnoparc de Reus. Es preveu també una sessió de contacte entre empreses fineses i catalanes, coordinada pel CIDEM.

Amb aquesta iniciativa, el Tecnoparc vol posicionar Reus i el seu entorn com a referent internacional en el sector de l'alimentació funcional amb una recerca d'excel·lència, un teixit empresarial competitiu i un sistema de transferència de coneixement sòlid i dinàmic.

La delegació empresarial catalana va ser rebuda ahir dimarts al vespre a l'Ajuntament de Turku pel regidor de Desenvolupament Econòmic, Tero Hirvilammi, el qual va exposar als representants de la BioRegió i Tecnoparc, presentacions sobre el model de desenvolupament econòmic a l'àrea on han confluït diferents iniciatives en els àmbits de la recerca, la innovació i l'educació.

Turku també va explicar als representants dels parcs catalans que el BioTurku ha convertit aquest país nòrdic en un model de desenvolupament i un pol d'excel·lència del nord d'Europa. Aquesta visita s'emmarca dins la estratègia de Biocat de promoure una major rellevància mundial del sector biotecnològic i biomèdic català, i de cercar sinèrgies i possibles col·laboracions entre la BioRegió de Catalunya i altres clústers internacionals.