Anada a l'antiga 2007

font: Patronat de Turisme de Salou

publicat: 08-07-2007

Com aquell qui no vol, ja han passat vint-i-quatre anys des que un grup entusiasta de reusenques i reusencs, aprofitant l’estructura i l’organització de les Colles de Carnaval de Reus, varen tirar endavant la idea d’anar-se a banyar a l’estiu a Salou amb els seus típics vestits i banyadors, com ho feien els nostres avis i besavis, és a dir a peu, en bicicleta, en carros i altres estris antics, per arribar a la platja de Ponent, tocant a l’Espigó del Moll. El dia a la platja es passa sota una gran lona, que serveix a les colles per protegir-se del sol, dinar i fer la típica migdiada. Les colles prenen el primer bany de l’any, evidentment les dones separades dels homes. Així va néixer la, més que tradicional, Anada a l’Antiga  Reus – Salou – Reus que organitza la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval, Reus 1998  (FRAC) amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Salou i el de Reus.

L’acte ha sabut sobreviure als temps actuals, és a dir, a la gran circulació de cotxes, normes de seguretat i de circulació, canviant una mica la filosofia de la baixada de les colles a Salou. Avui en dia es baixa amb el trenet turístic de Salou i un parell d’autocars. Les colles continuen muntant els tendals, practicant els típics jocs dels anys vint i prenent el primer bany a la platja de Ponent al costat del Port, amb el seu corresponent  banyador de l’època, tot recordant que cada colla té el seu propi model i color de banyador.

Els actes que es celebren aquest any són:

El dissabte dia 7 de juliol, a les 21h. hi ha el sopar d’època dels participants i simpatitzants a la Palma de Reus. Han d’anar-hi vestits com els anys vint i desprès del qual tindrà lloc un lluït ball, amenitzat per un esplèndid conjunt.

El diumenge dia 8 de juliol, a les 9h. amb la col·laboració dels Patronats de Turisme de Salou i Reus, i després de l’avís d’un coet volador, sortirà la comitiva de la Plaça del Mercadal de Reus. Una part a peu i una altra en el trenet turístic de Salou en direcció a l’estació d’autobusos, des d’allí els participants, amb els seus típics vestits i banyadors, sortiran tots junts en direcció a Salou. Una vegada arribats al destí, els més impacients correran cap a l’aigua, mentre que els més treballadors de les colles començaran a muntar els tendals, cadires i taules.

Al voltant de les 10.30h. i per gentilesa del Patronat de Turisme de Salou hi haurà un extraordinari  “esmorzar antic“  per a tots els participants a l’acte.