La festa del Renaixement de Tortosa creix enguany en actes de carrer

font: Premsa / Aj. Tortosa

publicat: 10-07-2007

La dotzena edició de la Festa del Renaixement de Tortosa ha apostat enguany per potenciar especialment els actes propis i de carrer amb gairebé 60 espectacles diaris, entre activitats itinerants, fixes, campaments, concerts, jocs, tallers, etc. Així, es poden comptabilitzar fins a 23 espectacles en una hora en els dies de major afluència de visitants com poden ser el dissabte i diumenge entre les 18.30 i les 20.30 hores. Les justes entre cavallers i el concert lúdic i festiu són algunes de les novetats d'enguany.

Aquesta nova edició incrementa el nombre d'actes al carrer La dotzena edició de la Festa del Renaixement de Tortosa ha apostat enguany per potenciar especialment els actes propis i de carrer amb gairebé 60 espectacles diaris, entre activitats itinerants, fixes, campaments, concerts, jocs, tallers, etc. Així, es poden comptabilitzar fins a 23 espectacles en una hora en els dies de major afluència de visitants com poden ser el dissabte i diumenge entre les 18.30 i les 20.30 hores. Entre les novetats d’enguany, destaquen les justes en honor de les famílies nobles on els cavallers s’enfrontaran en un vistós torneig a les platges del riu Ebre, les farses basades en un conegut personatge del Segle d’Or a qui només passen desgràcies i situacions embogides, l’espectacle Comèdia dell’arte on el senyor Pantalone intentarà trobar marit a la seva neboda o les trifulques de Cristòfol Despuig amb l’espadatxí Pere Joan Sebil de Canyissar.

També s’ha volgut potenciar la música, i hi haurà dos concerts gratuïts: divendres un concert de música d’època amb el músic Eduardo Paniagua, especialista en música antiga, que interpretarà les cançons i danses espanyoles i europees del segle XVI a la plaça de l’Absis, i dissabte, un concert lúdic i festiu, a la pista poliesportiva de Remolins amb els grups In Taberna i Pas a Pas, per ballar i passar-ho bé.

Altres novetats d’enguany són El despertar de les Avançades, un espectacle nou que es realitzarà entre les fortaleses i les muralles de les Avançades de Sant Joan per rememorar els jocs dels abanderats amb els colors dels trasts de defensa de la ciutat. Es manté la mostra d’Oficis al carrer de la Rosa i el Mercat d’època –que comptarà amb més d’un centenar de paradistes- als carrers Ciutat, Croera i Santa Anna i el circuit de campaments que es distribuirà de la següent manera: el de Le Puy (França) al carrer de la Mercè, el de Bretten (Alemanya) als Jardins del Príncep que es recuperen com espai de la festa; el de les Cavalleries (Catalunya) a la plaça de l’Escorxador i el campament de les Quincalles (Catalunya) a la plaça dels Dolors que enguany és un espai nou de la Festa. Cal destacar també que la plaça de l’absis augmenta els seu protagonisme, així com també la plaça de l’Ajuntament que comptaran amb espectacles diaris.

Tampoc faltaran espectacles ja tradicionals a la festa com la Taverna d’Enrico, la Cantina Cantorum o els Concerts a Palau, o actuacions com les del grup internacional Arkrus Morbus que oferiran per tots els espais de la festa jocs malabars amb foc i acrobàcies, així com els abanderats; Atabaque, els piquers de Le Puy, In taberna, les partides d’escacs vivent, Baldiri el pirata, la música de llaüt i tiorba, etc.