castell

Cerca pel tag 'castell'

Nucli de Selmella

Publicat: 27-02-2009 Al despoblat de Selmella, situat a 830 metres d'altitud, s'hi conserven l'església romànica de Sant Llorenç de Selmella (segle XII) i les restes del castell de Selmella (finals segle X).

Castell de Sant Jordi d'Alfama

Publicat: 05-02-2009 Castell del segle XIII, seu de l'Orde de Sant Jordi d'Alfama, l'únic ordre estrictament català de la història, i l'edifici restaurat d'un altre castell construït a cavall del segles XVII i XVIII.

Castell de Móra d'Ebre

Publicat: 30-01-2009 El castellde Móra d'Ebre es troba situat a la part alta del nucli antic de la vila, en un indret que té una gran visibilitat sobre l'Ebre i la plana fluvial. És propietat de l'Ajuntament de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) i està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Castell Santa Coloma de Queralt

Publicat: 29-01-2009 El castell de Santa Coloma de Queralt va ser la residència principal dels barons de Queralt durant tota l'Edat Mitjana. El seu patrimoni era el segon de Catalunya després del de Cardona. Durant el segle XVI, en traslladar-se a viure a la ciutat comtal, el castell va passar a ser residència temporal dels senyors i va experimentar grans transformacions que bàsicament li donaren l'actual aspecte exterior. L'interior, però, sofrí altres grans canvis en diverses èpoques.

Castell dels Templers de Miravet

Publicat: 28-01-2009 El Castell dels Templers de Miravet és d'aspecte auster i imposant, situat en un emplaçament excepcional sobre el riu Ebre. La fortalesa consta de diferents recintes i mereix destacar-se el pati d'armes i la capella romànica. Construït pels musulmans en el S.XI, va ser un dels darrers reductes islàmics de Catalunya.

<< Pàgina anterior |