equipament

Cerca pel tag 'equipament'

Torre Vella

Publicat: 21-06-2010 Aquesta construcció va ser ordenada edificar l'any 1530 per l'arquebisbe de Tarragona Pere de Cardona, per tal de protegir aquest punt de la costa de les incursions pirates. La torre ha estat modificada en la seva part interior, mentre que l'exterior presenta bàsicament, el seu aspecte original amb l'escut heràldic de Pere de Cardona, damunt la portalada.

L'Assut de Xerta

Publicat: 14-06-2010 L'Assut de Xerta és un monument d'enginyeria hidràulica declarat Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric per la Generalitat de Catalunya l'any 2002. Es troba situat a tres quilòmetres riu amunt de la vila de Xerta, ubicada entre els termes municipals de Xerta (al marge dret) i Tivenys (al marge esquerra), a la comarca del Baix Ebre.

El Camp d'Aviació de la Sénia

Publicat: 17-05-2010 Durant la Guerra Civil el Govern de la República va planejar la construcció d'una sèrie d'aeròdroms militars a Catalunya. Un dels més importants fou el camp d'aviació de la Sénia. Construït l’any 1937, es tracta d'un espai històric i patrimonial parcialment conservat i vinculat a la memòria recent de la població amb nombroses referències orals, documentals i gràfiques. El camp d’aviació estava format per una extensió de 90 hectàrees de terreny i un perímetre irregular que recorda una estrella de cinc puntes.

Balneari i entorn de Vallfogona de Riucorb

Publicat: 09-04-2010 Tot el nucli de Vallfogona es troba dins la Vall del Corb, definida pel curs del riu del mateix nom i per tots aquells torrents que li aporten aigua. El Corb neix a la font de Rauric, a 726 metres d'alçada, al municipi tarragoní de Llorac. Aigües avall de la capçalera, Vallfogona de Riucorb es converteix en paradigma d'un poble que ha aprés a conviure amb l'aigua. Donen fe d'això, els molins fariners de l'època dels templaris situats a la sortida del municipi, les nombroses fonts construïdes en el seu terme i, per sobre de tot, el balneari que ha donat renom a la vila.

Port esportiu, Badia dels Alfacs, Punta de la Banya i Trabucador

Publicat: 07-04-2010 La Badia dels Alfacs singularitza la façana marítima de Sant Carles de la Ràpita: és la badia natural més gran d'Europa i abraça la costa de manera natural, arrecerada rere la punta de la Banya. Acull una gran quantitat d'aus aquàtiques i marines durant l'hivern. La badia forma una extensa platja salvatge, la del Trabucador, i set platges urbanes, dues de les quals, la del Garbí i la de les Delícies, gaudeixen de la distinció de bandera blava que atorga la Unió Europea per la qualitat de les aigües.

El Port pesquer i la llotja de Sant Carles de la Ràpita

Publicat: 26-03-2010 San Carles de la Ràpita concentra la major part de les infraestructures de la zona, és la capital turística de les terres de l'Ebre. A més del turisme, la població té una gran importància pesquera. El seu port és un dels més importants de tota Catalunya, és el primer en nombre d'embarcacions i arrossegament al fresc, molt conegut per la pesca de llagostins i per les muscleres de la badia, d'allí la seva àmplia i rica gastronomia basada en els productes del mar i l'arròs.

Pont Penjant

Publicat: 24-03-2010 El pont Penjant d'Amposta ha esdevingut el símbol de la ciutat. Caracteritzat per dos pilastres de pedra, en forma d'arc de triomf, a totes dues bandes de riu i, per l'estructura metàl.lica sostinguda per cables. El pont, que fa 24 metres d'altura i el tram total és de 134 metres, va suposar una notable milloria en les comunicacions en ser el primer pas permanent per a creuar el riu Ebre en el seu tram inferior.

Plaça Major de Prades

Publicat: 05-03-2010 La vila de Prades és al centre de l'altiplà del cim de les muntanyes, a 950 m d'altitud, perfectament comunicada amb camins directes, d'origen medieval, amb tots els pobles de la rodalia. La Plaça Major porxada, d'una gran bellesa i molta anomenada, és una mostra de l'antiga esplendor. És un conjunt arquitectònic harmoniós, de volums equilibrats i colors vistosos, amb una font esfèrica d'estil renaixentista coneguda arreu.

Alberg Mas de la Coixa

Publicat: 01-04-2009 Fa molts anys, en el lloc en què ara s'aixeca l'Alberg de Joventut del Mas de la Coixa i el Punt d'Informació Turísitic, hi havia el mas més emblemàtic dels antics Masos de Móra.

Parc 26 d'octubre

Publicat: 19-03-2009 El Parc 26 d'Octubre és un espai recuperat al centre de la població. Aquesta zona és visitada cada dia per xiquets i xiquetes de Móra la Nova acompanyats dels seus pares.

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>