esglesia

Cerca pel tag 'esglesia'

Església parroquial de la Morera de Montsant

Publicat: 14-06-2010 L'església parroquial dedicada a la Nativitat de la Mare de Déu, de sòlida construcció, amb una portalada antiquíssima de triple arquejat de mig punt. L'interior és de l'orde corinti, d'una sola nau, molt esvelta amb arquejat romà a la sostrada.

Església de Sant Joan Baptista

Publicat: 24-05-2010 La vila del Catllar (1004 h el 2006) és situada en un turó de 59 m d'altitud, a la riba dreta del Gaià i sota les ruïnes del castell. L'església parroquial, dedicada a la Degollació de Sant Joan Baptista, és l'edificació més important del municipi; la fàbrica actual substituí un temple anterior i començà a ser edificada l'any 1776; les obres duraren fins el 28 d'agost de 1790, que fou beneïda pel rector Mn. Joan Guardiola; cal destacar-ne el campanar.
Fotos: Sònia Prieto

Església parroquial de Sant Jaume

Publicat: 21-05-2010 L'església parroquial de Sant Jaume, del segle XVI, està situada al nucli històric. L'església va començar a construir-se al 1559 per ordre de l'arquebisbe de Tarragona. És d'estil gòtic amb alguns elements barrocs i renaixentistes. La portalada és posterior (1622), d'estil renaixentista tardà, amb una fornícula on s'hi va col.locar la imatge gòtica de sant Jaume procedent de la façana antiga.

Església de Sant Miquel de Forès

Publicat: 07-04-2010 Al cim del turó, a la dreta del lloc on hi hagué el castell, es troba l'església parroquial de Sant Miquel, esmentada en les llistes parroquials del bisbat de Vic de la fi del segle XI i l'inici de XII; va passar a l'arxidiòcesi de Tarragona el 1154. Edifici originàriament d'una sola nau, amb volta lleugerament apuntalada, mostra encara la pedra de fil; l'absis fou enderrocat per tal de bastir-hi una sagristia. Dues capelles de planta quadrada obertes en la zona immediatament anterior al presbiteri (s.XIII-XIV). Les voltes de carreus són un xic apuntades, sobretot les dels braços del creuer.

Església de Santa Maria de Conesa

Publicat: 06-04-2010 L'església parroquial està dedicada a Santa Maria. Construïda al segle XIV, entre el 1339 i el 1347, és d'estil gòtic auster, encara que conserva una arcada romànica molt més antiga. El projecte inicial de l'església quedà inacabat en una tercera part. Conserva una creu processional d'argent del segle XV. Damunt la portalada del temple es troben unes fines escultures de pedra. La del mig és la de la Mare de Déu (Santa Maria de Conesa), asseguda amb el seu Fill als braços; està esculturada a la mateixa pedra-clau de la volta.

Església de Sant Pere de Mont-ral

Publicat: 23-03-2010 Mont-ral se situa a la cara de llevant d'una muntanya coronada per l'església de Sant Pere d'estructura romànica. L'església confereix al poble la característica silueta visible des de molts punts de les muntanyes de Prades i és un impressionant mirador a 888 metres. Situada al costat del cementiri, queda aïllada de les cases més pròximes i alhora més antigues de l'antic nucli. La seva situació al vessant de migdia del turó, al costat d'un fort desnivell del terreny, ha fet necessària la construcció de dos contraforts per a assegurar la seva estabilitat.

Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri

Publicat: 23-03-2010 La història comença als anys 20. El jesuïta Daniel Maria Vives, fill de Montferri, que vivia a la cova de Sant Ignasi de Manresa, va escriure que un dia, mentre resava al cambril del santuari de la Moreneta a Montserrat, li va venir al pensament que sobre aquest turó de Montferri hi calia un santuari dedicat a la Moreneta per acostar la Mare de Déu de Montserrat als pobles de Tarragona. Quan se li va concedir el terreny, va cridar l'arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol, deixeble i col.laborador de Gaudí, i li va encarregar el projecte d'aquest Santuari. La cerimònia de la primera pedra d'aquest santuari va tenir lloc el novembre de 1925.

Església parroquial de Sant Miquel

Publicat: 15-03-2010 Durant el S. XVIII, la prosperitat econòmica i demogràfica de Batea es fa palesa en la construcció de la nova església parroquial de Sant Miquel. Obra de l'arquitecte Francesc Melet i anomenada la catedral de la Terra Alta per les seves grans proporcions, és un edifici barroc-neoclàssic del s. XVIII amb la façana ricament ornamentada formada per tres portes, emmarcades per columnes, fornícules i amb un gran frontó i campanar de torre vuitavat també ben decorat i coronat per una balustrada.

Església parroquial de Sant Llorenç

Publicat: 15-03-2010 L'església es va començar a construir al finals del segle XVI, amb reminiscències gòtiques, i es finalitzà l'any 1705, segons consta a la façana principal. És un edifici molt interessant perquè combina elements gòtics amb altres renaixentistes i barrocs. La porta i façana principal i l'esvelt campanar de 40 m d'alçada són ja barrocs de cap al 1740. És obra de l'arquitecte Francisco Ibarguenz.

Església de Santa Maria la Major

Publicat: 08-03-2010 L'Església de Santa Maria la Major pertany a l'època de transició de transició del romànic -al qual pertany la porta lateral- al gòtic amb una sola nau i també compta amb elements renaixentistes, com la façana principal; l'absis és sisavat i té els angles reforçats per contraforts. Al davant d'una de les portes laterals que s'obre vora el portal de la muralla hi ha una creu de terme, del segle XIII. Els murs de pedra vermella tanquen un interior bellament distribuït.

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>