literatura

Cerca pel tag 'literatura'

Tirant lo Blanc

Publicat: 21-04-2011 "Escrita a partir de 1460 i publicada per primera vegada el 1490, Tirant lo Blanc és una novel·la cavalleresca que narra les aventures d'armes i d'amor del seu protagonista, Tirant, al servei d'un bell ideal: alliberar l'Imperi Grec, Constantinoble, del setge dels turcs. Qualificada encertadament com a novel·la total (alhora de cavalleria, cortesana, militar, eròtica i, en cert sentit, psicològica), la seva versemblança l'allunya de les novel·les de cavalleria de l'Edat Mitjana; i la seva trama variada i rica en registres (des del to greu fins a l'humor; des de la crueltat fins al sensualisme), la fan una lectura plaent i divertida, que ha resistit el pas del temps. És, no res menys, una de les millors novel·les europees del moment."

Jordi Tiñena

Aquesta nova edició de Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, parteix de la transcripció que feren l'any 1999 alumnes de centres educatius de les comarques de Tarragona. Aquesta transcripció es basà en l'edició del Tirant a cura de Martí de Riquer, publicada l'any 1947 per l'editorial Selecta. De Riquer donà el seu consentiment per a aquesta transcripció i posterior publicació a Internet -a través de TINET-, esdevenint en el seu moment la primera edició on line de la que és considerada la primera gran novel·la moderna de la literatura catalana i un dels llibres més importants de la literatura universal.

Avui, TINET s'avança novament i presenta una revisió d'aquesta edició on line de l'obra valenciana, revisada i corregida pel filòleg Ramon Vernet. Ho fa en un nou format digital, l'ePub, el nou estàndard per a la publicació electrònica i apte per múltiples dispositius electrònics.

Jordi Tiñena publica 'Peix de gat'

Publicat: 06-04-2011 L'escriptor i tinetaire Jordi Tiñena ha publicat Peix de gat, la seva última novel·la. Al seu web trobareu més informació sobre l'autor i la seva activitat literària.

Narcís Oller

Publicat: 28-10-2010 Narcís Oller i Moragas (Valls, 10 d'agost del 1846 – Barcelona, 26 de juliol del 1930). Va ser un advocat i escriptor que va cultivar el realisme i el naturalisme, per a acabar adaptant-se al modernisme de l'època  Primer gran novel·lista català de la Renaixença, és considerat el creador de la novel·la catalana moderna. Ocupa un lloc destacat en el marc global de la novel·la realista gràcies a obres com La papallona (1882), L'Escanyapobres (1884), Vilaniu (1885), La febre d'or (1890-1892), La bogeria (1899) o Pilar Prim (1906). De formació romàntica, es va anar decantant cap a l'opció estètica naturalista propera a Émile Zola. Va aconseguir, no obstant, un estil propi, que el mateix Zola en una carta-pròleg a la traducció francesa de La papallona va especificar. Narcís Oller va incorporar temes i una visió del món inèdits en la literatura catalana vuitcentista.

Premi de narrativa curta TINET

Publicat: 05-05-2010 Ja podeu enviar les vostres narracions per participar en la 14a edició del Premi de narrativa curta per Internet TINET.

Què llegeixes?

Publicat: 20-04-2010 Un lloc per als que els agrada llegir i també escriure sobre allò que llegeixen. Per a petits i grans lectors.

TINETàgora

Publicat: 16-11-2009 La TINETàgora és una trobada temàtica que tracta anualment sobre qüestions concretes relacionades amb el món de les tecnologies digitals.

Premi de narrativa curta per Internet TINET

Publicat: 10-07-2009 Des del seu inici, TINET ha fet bullir l'olla, fins i tot de la literatura. La iniciativa de crear el premi TINET de narrativa curta per Internet quan aquesta tecnologia era encara emergent ha permès a molts internautes participar de l'amalgama entre la creació i el maquinari. El premi, convocat per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística, està inclòs en el cartell de Premis Literaris Ciutat de Tarragona.

Literatura

Publicat: 06-02-2009

Hermeneia

Publicat: 26-11-2008 Accedeix a algunes mostres i mirades sobre la nova literatura digital, un fenomen revolucionari i canviant.

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>