paisatge

Cerca pel tag 'paisatge'

Ermita Sant Domingo

Publicat: 16-06-2010 Ubicat als primers contraforts de la serra de Cardó, Sant Domingo és un esvelt edifici amb planta de creu llatina del segle XVIII. Un prominent cimbori corona l'ermita, que a banda de donar-li llum a l'interior per les conc finestres que té , fa que la silueta de l'ermita sigui elegant.

La Font del Teix

Publicat: 16-06-2010 La Font del Teix està situada en un indret privilegiat. Des d'aquest punt, a uns 650 m d'alçada, es pot admirar un paisatge majestuós de tota la Ribera d'Ebre. Prop d'aquesta font hi ha una zona amb una densitat de teixos que arriba al centenar d'arbres per hectàrea.

L'Assut de Xerta

Publicat: 14-06-2010 L'Assut de Xerta és un monument d'enginyeria hidràulica declarat Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric per la Generalitat de Catalunya l'any 2002. Es troba situat a tres quilòmetres riu amunt de la vila de Xerta, ubicada entre els termes municipals de Xerta (al marge dret) i Tivenys (al marge esquerra), a la comarca del Baix Ebre.

La Bassa de les Olles

Publicat: 10-06-2010 Les llacunes són un dels ecosistemes més característics del Delta de l'Ebre. Són basses litorals connectades directament amb el mar i envoltades d'arrossars. El cicle productiu de l'arròs condiciona les oscil.lacions en el nivell de salinitat de la terra, la qual cosa té una incidència molt estreta amb la gran diversitat de vegetació, peixos i ocells que hi conviuen.
La Bassa de les Olles, amb 54 hectàrees, és la llacuna més petita del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Comunicada amb la badia del Fangar, entre arrossars i dunes, a tocar de la platja, la Bassa de les Olles és una de les zones del Delta de l'Ebre amb més riquesa i varietat d'ambients.

La Serra del Montsant

Publicat: 10-06-2010 El Montsant és tot un símbol pel Priorat i les comarques tarragonines. No es tracta de la muntanya més alta ni tampoc és la més extensa, tanmateix, la força de la seva orografia és inqüestionable. És tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquissars de conglomerats oligocènics.

La Vall de Cardó

Publicat: 09-06-2010 El massís de Cardó està integrat per les serres de Cardó i de Boix. La serra de Cardó és la més coneguda ja que s'hi troba la mítica vall de Cardó de gran bellesa paisatgística i amb un patrimoni històric i cultural força rellevant. Situat a les comarques de la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre, aquest massís es troba inclòs dins de la Serralada Prelitoral Catalana. De fet, és el primer massís situat al nord de l'Ebre que el separa dels Ports.

Balneari de Cardó

Publicat: 09-06-2010 La silueta escarpada del balneari de Cardó, situat sobre el barranc de Sallent és el que més sorprèn a qui visita aquest lloc. El seu origen data del 1605, quan es va fundar en el lloc un convent i una ermita pel carmelita Pere Pau Revull. Establint-se la comunitat en 1617. Ja el 1835 l'exclaustració del 1835 va fer que els carmelites abandonessin el lloc.

Castell de Torredembarra

Publicat: 31-05-2010 Actual seu de l'Ajuntament de Torredembarra és l'únic edifici civil de nova planta del Renaixement català que es conserva a Catalunya. Lluís Icart, senyor de la vila, el va començar a construir l'any 1565 i el va acabar 15 anys després. L'edifici va ser projectat com una residència-fortalesa que dominés la població.

Siurana

Publicat: 21-05-2010 Siurana: climbers paradise. Gigafoto. Autor: Josep Giribet 

Siurana es troba a l'extrem est de la Serra de Prades, a 737m d'altitud sobre el nivell del mar, en una península que domina les valls del riu Siurana i de Cornudella. S'hi arriba per una pista asfaltada des de la població de Cornudella, i també per un camí forestal des de Prades. Evidentment, també s'hi pot arribar a peu per diversos camins i senders. Des de l'any 1942 forma part del municipi de Cornudella de Montsant. La seva situació sobre un penya-segat de més de 250 metres de desnivell sobre el riu Siurana i el barranc de Prades, Gallicant i Montsant, fan de Siurana un paratge de gran bellesa, un focus d'atracció turística i excursionista de gran importància.
 
  FOTO: Josep Giribet - Gigafoto

Albarca

Publicat: 20-05-2010 El poble d'Albarca es troba en un indret privilegiat al peu de Montsant, en un punt on s'ajunten la solana i l'obaga de la muntanya amb les darreres estibacions de la serra de Prades. Albarca es va agregar l'any 1846 al terme de Cornudella de Montsant. Històricament havia format part del Comtat de Prades i va ser municipi independent fins a mitjans dels segle XIX.

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>