tarragona

Cerca pel tag 'tarragona'

Nou anys de Tarraco Viva

Publicat: 27-01-2014 En aquest treball podreu conèixer l'origen i l'evolució de Tarraco Viva, unes jornades de divulgació històrica romana que es duen a terme cada any a la ciutat de Tarragona. Aquestes jornades tenen l'objectiu de donar a conèixer a la població com vivien els romans d'una manera fidedigna.

Viladrau-Montserrat (abril de 1991)

Publicat: 14-01-2014 'Són moltes les caminades que he efectuat des de Tarragona al santuari marià de Catalunya, tantes com unes catorze vegades.

Al llarg de tants anys he arribat a conèixer fins a tres itineraris i un bon grapat de pelegrins, la qual cosa m’ha esperonat a seguir practicant tan interessant i tan natural afecció a caminar.

Durant l’última jornada de la caminada a Montserrat de l’any passat, es va parlar, per iniciativa del Santi Massagué de Terrassa, de realitzar la marxa a Montserrat des del Matagalls. Aquesta caminada l’organitza, bianualment, el CE de Gràcia.

Però, nosaltres, pretenem executar-la en tres dies, com una habitual marxa Tarragona-Montserrat. Fent-la així més assequible a qualsevol persona excursionista. Això també suposarà gaudir de tot el paisatge de dia, cosa impossible en una marxa de 24 hores seguides.

L’edició d’enguany, doncs, m’atorga el privilegi de fruir d’una nova ruta a Montserrat, tot fugint de la rutinària sortida de Tarragona.

Plantar-se en el cim del Matagalls, el mateix dia de caminar, és molt cansós atès el llarg quilometratge que el separa de Tarragona. Per aquest motiu, el Pau Lluís aconsellà desplaçar-se el dia abans a la població més a prop; per això es va escollir pernoctar a Viladrau, un atractiu poble turístic de muntanya conegut, a més, per la popularitat de la seva aigua embotellada.   

Dintre dels tres dies tradicionals de marxa, enguany se li ha afegit un altre dia perquè sinó, l’arribada a Montserrat, seria massa tard i ens privaria d’una estada relaxada al recinte monàstic. Així arribarem al monestir benedictí, un dia més tard, però, al matí.

Una vegada més em mouré per gaudir intensament de l’hàbitat natural de la mare terra, tan enyorat dintre de l’àmbit urbà quotidià.'


Rafel Casellas
Abril de 1991

Llibreria La Rambla

Publicat: 07-10-2013

Marxa excursionista Montseny-Montserrat GR5 (1993)

Publicat: 24-09-2013 "Una vegada més el pelegrinatge anyal a Montserrat escalfa motors i un nou itinerari és a punt. Què és el què ens motiva fer-ho és, ben bé, difícil d'aclarir; però, sí que hi ha en mi una força interior que se sent atreta pel magnetisme exterior que la xucla.

Catalunya és terra pionera excursionista, ideal que esclatà a l'inici de la Renaixença. Les persones érem nòmades en un temps ja perdut en la foscor, quan les tribus no estaven tan arrelades al territori com ara. L'esperit nòmada o aventurer sembla que encara persisteix en el nostre misteriós instint (en alguns està adormit) i unes ganes de saber el què hi ha més enllà perdura en el subconscient.

Catalunya és terra amb personalitat pròpia i amb uns trets característics, físics i polítics, que la identifiquen com a una nació en el món. Montserrat és, a part d'un destacat relleu geogràfic de silueta singular i irrepetible, el nostre interior espiritual.

La naturalesa l'ha dotada d'un encant que atrau ja des que és perceptible a l'horitzó, dotada d’unes forces magnètiques on conflueixen corrents cosmogònics i tel·lúrics. Tot això fa que anar a Montserrat sigui quelcom més que una excursió: a part de viure aquests dies en contacte amb la natura, en constant moviment, es desenvolupa també un estat emocional positiu en el nostre esperit.
       
Montserrat s'ha convertit en la salvaguarda del poble català, contínuament agredit i envejat, en el castell que conté la flama del baluard representatiu dels valors catalans, vigilats per una Mare, de “terra negra" fèrtil, que protegeix el territori i estima els seus fills.

Per tot això que sento, he endegat un any més aquest diari de Montserrat. La vida és un continu caminar per dintre de la tenebrosa ignorància amb l'esperança de trobar la Llum de la veritat.
"

Rafel "guixapapers"

Ball de Pastorets de Tarragona

Publicat: 18-09-2013 Aquest treball aglutina tota la informació coneguda sobre el Ball de pastorets del seguici de Santa Tecla. El treball en si està dividit en dos grans blocs, un que fa un estudi històric del ball des dels seus inicis al segle XVII, la desaparició i la posterior recuperació, i un segon bloc que se centra principalment en el ball que actualment podem veure pels carrers tarragonins i descriu detalladament tots els seus elements característics com poden ser la coreografia, la música, els parlaments, o la mateixa dinàmica interna del ball.

Residència de la Mercè

Publicat: 05-09-2013

Reial Club Nàutic de Tarragona

Publicat: 04-09-2013

Espai Les Granotes

Publicat: 04-09-2013

Col.legi Sagrat Cor

Publicat: 04-09-2013

CAP Muralles

Publicat: 04-09-2013

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>