turisme

Cerca pel tag 'turisme'

Els Reials Col.legis de Tortosa

Publicat: 10-02-2011 Els Reials Col·legis de Tortosa, són el conjunt monumental renaixentista més important de Catalunya i s’ubiquen dins del Conjunt Històric Artístic de la ciutat. El conjunt monumental està format per tres edificis, el col·legi de Sant Jaume i de Sant Maties, el convent de Sant Jordi i Sant Domènec i l’església de Sant Domènec. Tortosa era la cinquena ciutat de Catalunya en nombre d'habitants i comptava amb un col·legi per a la formació dels teòlegs dominics.

La Part Alta de Tarragona

Publicat: 10-02-2011 La part alta de la ciutat, també coneguda com a Casc Antic, coincideix amb l'antic Fòrum Provincial de Tarraco. Està envoltada per la muralla romana, d'uns 4 km al segle III a.C, tot i que en l'actualitat només es conserva al voltant d’1 km i una porta adovellada original. La part alta o barri antic correspon al perímetre que ocupava la ciutat medieval, dalt el turó, la qual s'havia establert sobre el que se'n podria dir l'acròpoli de la Tàrraco romana. Aquest barri apareix perfectament delimitat per les muralles romanes, de les quals, actualment, se’n conserven 1km dels 4 construïts al segle III a.C.

Església de Sant Andreu de La Selva del Camp

Publicat: 25-01-2011 L’església de Sant Andreu, situada a la Selva del Camp, és un monument exemplar de l’arquitectura renaixentista catalana. El 1579 l'arquebisbe ordenà la construcció de l'església en el terreny del castell, enderrocant part d'aquest. El projecte, atribuït a Jaume Amigó i Pere Blai, compta amb tres naus de cinc trams amb pilastres d'ordre toscà. La nau central és més alta que les laterals i damunt hi ha triforis. La coberta és de volta de canó i tot el conjunt té una gran harmonia i sobrietat.

Hort d'Iglésies

Publicat: 24-01-2011 El mas d’Iglésies de la Selva del Camp el va fer construir Josep Iglésias Ramon, suposadament entre 1802 i 1805. Existeix un altre mas de característiques semblants a Reus que es coneix com a Mas Iglésias o Vil·la Biosca, a causa de la procedència que la família Iglesas té a Biosca (la Segarra). La família Iglesias havia fet fortuna amb el comerç d’aiguardent a Amèrica, i a Reus tenien residència al carrer de Jesús, al costat de la casa Navàs.

Casa dels Germans Nebot

Publicat: 17-01-2011 Casa pairal dels germans Nebot, provinents de militars Catalans i coneguts per la seva intervenció en la Guerra de Successió espanyola a favor de l'arxiduc Carles d'Àustria, un monarca favorable als interessos de Catalunya. Els seus noms eren Rafael, Joan, Josep, Alexandre i Antoni Nebot Font i van néixer a Riudoms, on se'ls coneix com a germans Nebot.

El barri marítim del Serrallo

Publicat: 01-12-2010 El Serrallo, el barri marítim de Tarragona, és un conjunt format per carrers estrets i edificis senzills, la major part, construïts al segle XIX, que encara conserven l'estil típic dels barris mariners.Els orígens del barri es remunten a finals del segle XVIII, quan la Junta d'Obres del Port va projectar la construcció del barri de la Marina, a la part baixa de Tarragona. Els pescadors que vivien a les barraques de fusta, o "botigues de mar", a prop de la platja on tenien les seves barques de pesca, es van haver de traslladar al costat del llatzeret i de les restes del fortí del Francolí. Aquesta zona, al segle XIX va rebre el nom de "Serrallo" que avui en dia singularitza aquest barri mariner.

Teatre Metropol

Publicat: 30-11-2010 El Teatre Metropol és el principal teatre cobert de la ciutat de Tarragona en l'actualitat, ubicat a la Rambla Nova. L’edifici és una obra modernista de 1908, llavors anomenada Teatre Patronat Obrer, dissenyada per l'arquitecte Josep Maria Jujol. Un arquitecte que en la seva joventut va tenir clares influencies de Gaudí, amb qui havia col·laborat a la casa Batlló. No va ser fins el gener de 1910 que el Teatre va ser inaugurat oficialment com a Teatre Metropol.  El Teatre Metropol és una obra metafòrica plena de simbolisme. Jujol concep la construcció com "un vaixell que conduïa els espectadors cap al mar de la salvació” a través de detalls decoratius que giren al voltant de la idea de la nau.

La Prioral de Sant Pere

Publicat: 16-11-2010 La Prioral de Sant Pere de Reus és una de les principals parròquies de la ciutat de Reus, regida pel prior i una petita comunitat de preveres. Va ser començada el 1512 i inaugurada el 1569. Una obra de l'arquitecte mestre Benet Otger de Lió. Està dedicada a Sant Pere, que és el patró de la ciutat. L'església de Sant Pere de Reus apareix per primera vegada en la documentació en la segona meitat del segle XII. Inicialment estava dedicada a Santa Maria, i ja estava organitzada des del 1159. És el mateix any en què l'arquebisbe Bernat Tort va fer donació de la parròquia i dominicatura episcopal de Reus al capítol de la catedral de Tarragona.

El Castell de la Suda

Publicat: 02-11-2010 Amb una situació estratègica a la riba del riu Ebre, el Castell de la Suda de Tortosa, defensava la zona d'incursions enemigues. En l'època de la reconquesta va ser un punt clau per l'annexió de València i Balears. La fortalesa va ser el centre d'un regne taifa que va durar poc temps i va ser conquerida per Ramon Berenguer IV el 1148. Després de la cessió a Alfons II el Cast, va passar al Temple. Durant el segle XVII va caure en decadència i la guerra de la independència li va causar grans estralls.

Palau Bofarull

Publicat: 28-10-2010 El Palau Bofarull es un palauet situat al Carrer Llovera de Reus, prop de la Plaça de Prim al centre de la ciutat que va pertànyer a la família ennoblida dels Bofarull. El Palau és actualment la seu de l'Escola de Música i Conservatori de Grau Mitjà de la Diputació a Reus. Josep Bofarull,  va ser batlle de la ciutat i la condició nobiliària li va ser confirmada per concessions reials de 1772 i 1774, anys en què es va construir el Palau. Una obra de l'arquitecte Francesc Bofarull Gavaldà, que era el seu germà.

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>